През изминалата година санкционираните от Запада руски отбранителни компании продължиха

...
През изминалата година санкционираните от Запада руски отбранителни компании продължиха
Коментари Харесай

CNN: Войната в Украйна и санкциите не засегнаха сътрудничеството на Китай и Русия в отбранителната индустрия

През миналата година глобените от Запада съветски отбранителни компании продължиха да поддържат дейни търговски връзки с китайски държавни отбранителни предприятия , оповестява CNN.

Митническите документи, прегледани от CNN, демонстрират, че единствено доникъде на ноември основаният в Пекин защитителен реализатор Poly Technologies е изпратил минимум дузина колета съоръжение на глобена съветска компания. Доставките включват по-специално аварийни елементи за хеликоптери и радиооборудване.

Дългогодишният търговски сътрудник на PolyTechnology, авиационният цех в Улан-Уде, който създава военни хеликоптери, също продължи да изпраща елементи и хеликоптери на пекинската компания през последната година.

Най-малко три колета от Poly Technologies включват съоръжение за употреба или поддръжка на съветския Ми-171Ш, военнотранспортен хеликоптер, който може да носи оръжия и е бил употребен в интервенциите на Москва в Украйна.

В същото време, отбелязва CNN, няма доказателства, че стоките, доставени от Китай, се употребяват непосредствено от съветската войска в Украйна.

Военни анализатори и специалисти по сигурността споделят, че частите, изпратени от китайската компания в Русия, са много главно съветско авиоцианно съоръжение. Доставките могат да бъдат част от съществуващи контракти и общоприети бизнес връзки сред фирмите.

" Този ​​тип експорт би трябвало да бъде утвърден от държавното управление. Но поради естеството на тези елементи и обстоятелството, че Poly Technologies е под наказания на Съединени американски щати от 2013 година, държавното управление може да не вижда причина да не утвърди доставките ", изяснява Юн Сонг, шеф на Китайската стратегия на мозъчния концерн във Вашингтон Stimson Center.

В същото време статистиката за търговията от предходната година демонстрира, че основните играчи в отбранителния бранш поддържат доста мощни връзки между тях. Според специалисти такива добре открити връзки могат да бъдат употребявани за доставка на оръжия за Москва - в случай че формален Пекин не възрази против това.

В края на февруари шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати Уилям Бърнс съобщи, че съгласно разузнаването, само че Пекин към момента не е взел дефинитивно решение.

В отговор китайският външен министър Цин Ган съпостави доставките на китайски оръжия за Русия с доставките на американски оръжия за Тайван.

" Защо Съединени американски щати желаят от Китай да не дава оръжия на Русия, само че в това време продават оръжия на Тайван? - попита министърът на конференция.

В същото време Цин Ган повтори, че Китай не доставя оръжие на никоя от страните в украинския спор и поддържа мирното споразумяване на този спор.
 Китай: Кризата в Украйна е движена от Обновена
Китай: Кризата в Украйна е движена от " невидима ръка "

Външният министър Цин Ган прикани за пускане на мирни преговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР