През август на текущата година пазарът на жилищни имоти в

...
През август на текущата година пазарът на жилищни имоти в
Коментари Харесай

Продажбите на жилищата с ново дъно

През август на настоящата година пазарът на жилищни парцели в Съединени американски щати означи забележителен спад в продажбите. Броят на покупко-продажбите с нови парцели пада до най-ниското равнище от началото на 2016 година Спадът в броя на покупко-продажбите се следи за шести следващ месец. През юли броят на покупко-продажбите с частни къщи е намалял с 12,6% по отношение на предходния месец. Това се дължи главно на реакцията на пазара към по-високи цени и нараснала финансова тежест върху кредитополучателите.
Жилищното строителство и продажбите на съществуващи парцели понижават, а броят на непродадените площи пораства.

Започнатите жилища през август доближиха най-ниските си равнища от началото на 2021 година А броят на покупко-продажбите с подготвени къщи, които съставляват по-голямата част от пазара, доближи най-ниското си равнище за последните 2 години.

В края на месеца 464 000 нови жилища бяха оповестени за продажба, което е рекорден брой от 2008 година насам. В същото време 90% от тях са или на нулев цикъл, или строителството към момента не е приключено.

След мощна инерция по време на пандемията, растежът на цените в Съединени американски щати стартира да се забавя. Според Бюрото за броене на популацията и Министерството на жилищното строителство и градското развиване междинната стойност на транзакция на първичния пазар се е нараснала с 8,2% на годишна база и възлиза на 439 400 USD, което е най-бавното нарастване на цената от края на 2020 година

Тъй като запасите от жилища на пазара нарастват на фона на намаляващото търсене, е евентуално цените на жилищата да продължат да падат през идващите месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР