През април във Франция ще се проведат президентски избори. Преди

...
През април във Франция ще се проведат президентски избори. Преди
Коментари Харесай

Идеалното жилище за купувачите

През април във Франция ще се проведат президентски избори. Преди това обаче експерти желаят да схванат каква е визията на французите по какъв начин да бъдат издигнати по-устойчиви градове за всички? Отговор на този въпрос са дали 40 000 интервюирани. Преобладаващата част от респондентите са на мнение, че повече би трябвало да се работи за независимостта на районите, с по-удобен превоз и по-близо ситуирани до домовете магазини. Това е в прорез с концепцията на профилираните региони, които са се строели през предишния век. Там постоянно планирането е било зонирано- настрана офис региони, настрана жилищни, настрана търговски.

Една от най-дискутираните тематики е градската природа. Хората поддържат концепцията за всеобщо озеленяване, което ще усъвършенства качеството на живот. Абсолютен връх от 92% утвърждение получи предлагането на консуматор с име Марк: „ Посадете дърво, с цел да гарантирате най-малко свободно естествено пространство – отбрана от замърсяване, звук и жега “.

Нискоетажното строителство? Не е реалност! Предложенията по какъв начин да бъде застроен града са много разнопосочни, изключително във връзка с възбраната за самостоятелни къщи. Ерик предлага „ да се обърне внимание на дребните здания – по 3-4 етажа, а не еднофамилни къщи, които прахосват земеделската земя “. Това предложение споделят 46%, а други 40% са „ срещу “. Тази позиция припомня думите на министъра на жилищното строителство Емануел Варгон, която през октомври 2021 година сложи под подозрение модела на самостоятелните къщи, като по този метод провокира оживена дискусия.

Красотата на градските пространство също приковава вниманието на жителите: „ Длъжни сме да реновираме естетиката на постройките “, е безапелационното мнение на Сирил, което се споделя от 79% от интервюираните.

Екология и стопанска система. Енергийния преход намира поддържка у жителите, които желаят всички публични и частни здания да бъдат отоплени. Избирателите желаят съществуващият сграден фонд да бъде ремонтиран, а не да се строи нов. „ Строителите би трябвало да разрешат повторното потребление на строителните материали след ремонт (бел. ред. дръжки, подова настилка и т.н.) “, счита Венсан. Позицията му е утвърдена от 71% от респондентите. Избирателите не поддържат ограничаващите ограничения, като да вземем за пример връзката сред издаването на разрешителното и пестенето на сила. Европейският парламент предлага санкция за жилище с неприятна изолираност.

Социалните жилища. Тук би трябвало да се работи върху възстановяване на ръководството на тези здания. „ Трябва да задължим хората, които живеят в тях и нямат причина повече да ги населяват, с цел да се обезпечи място на по-нуждаещи се “, споделя Антъни. Неговото мнение се поддържа от 72% от интервюираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР