През 80-те години диетата, която е на 100% изчистена от

...
През 80-те години диетата, която е на 100% изчистена от
Коментари Харесай

Здравословните източници на мазнини

През 80-те години диетата, която е на 100% изчистена от мазнини, се е считала за най-хубавият метод за намаляване. Когато схващат, че този способ не е сполучлив, идва ред на диетата с висок банкет на мазнини.

Ако разбираме разликите сред обособените типове мазнини в храните, това ще ни помогне да създадем по-здравословен избор във всекидневната си диета.

Изследванията са открили, че потреблението на храни със наличие на ненаситени мазнини, изключително като заместители на храните с високо наличие на наситени мазнини, оказва помощ за понижаването на риска от сърдечни болести като намалява равнищата на LDL и общия холестерол.

Здравословни мазнини включват студено пресован зехтин, ленено масло и мазнини от растителни източници като ядки, семена, авокадо и кокосови орехи. Също по този начин мазните риби като пъстърва, сьомга и скумрия.

Най-здравословни са студено изцедените масла, да вземем за пример зехтинът. Здравословните мазнини са жизненоважни, защото тялото не може да си ги създаде.

 Ленено масло

Между другото, тези здравословни мазнини оказват помощ освен с битката с рака, те също по този начин са потребни за здравето на сърдечносъдовата система и затлъстяването. Списъкът с изгоди е доста дълъг.

Тези здравословни мазнини, би трябвало да се употребяват с всяко хранене. Ако не се одобряват тези мазнини в едно хранене, това ще докара до доста от питателните субстанции, употребявани по време на това хранене, да не се всмукват от тялото.

Това е по този начин, тъй като доста хранителни субстанции са мастноразтворими. Бета-каротин, витамин D и витамин Е са три такива хранителни субстанции, които се нуждаят от мазнини, с цел да се всмукват и усвояват от човешкия организъм.

Жълтъкът съдържа здравословни мазнини, които забавят усвояването на протеина, осигурявайки непрекъснато и дълготрайно поддържане на мускулната тъкан. Един жълтък има почти 6 грама мазнини /половината, от които наситени/.

Лененото семе е най-хубавият източник на омега-3 мастни киселини, като изключим рибата. Добавяне на ленено масло в салатите или приема му посредством хранителни добавки е наложителен.

Тялото го преобразува в съставки, виновни за производството на мускулна тъкан и освобождението на мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР