През 2024 г. православните християни ще празнуват един от най-големите

...
През 2024 г. православните християни ще празнуват един от най-големите
Коментари Харесай

Как да украсим дома си за Великден СНИМКИ

През 2024 година православните християни ще честват един от най-големите и светли празници Великден на 5 май. Можете да започнете подготовката за празника авансово. Помислете за декора, празничното меню, актуализирайте покривката, купете бели яйца за боядисване.

Великден е празник на възкресението, вярата и живота. На този ден се възпоменава чудото на възкресението на Исус Христос. Празникът е още една причина да прекарате време със фамилията и децата си, да украсите дома си, да се срещнете с околните си на празничната софра, а домакините да пекат козунаци, децата да боядисват яйца.

Също по този начин е значимо да декорирате дома си красиво. Великден е празник на пробуждането, пролетта, тъй че е по-добре да го извършите в светли, пастелни цветове.

Много сладко и красиво наподобяват гнезда с яйца, декоративни цветя, висулки, фигурки на зайчета и петлета. Могат да се употребяват и декоративни свещи на великденска тема. За благополучие в този момент те се продават в магазините в огромен подбор. Висящите украшения могат да се употребяват за декорация на зоната над трапезарната маса, групата прозорец или врата.

Невъзможно е да си представим Великден без цветни яйца, те се считат за амулет и се подаряват на близки. Освен това децата доста обичат да украсяват яйца, тъй че креативната вечер със фамилията ви е обезпечена. Ето къде има място за вашето въображение! 

Има доста способи за боядисване на яйца. За това се употребяват акварелни бои, флумастери, хранителни оцветители, специфични цветни филми, люспи от лук, цвекло и даже вино. Преди това аленият цвят на черупката се смяташе за обичаен, само че в този момент няма такива правила, яйцата могат да бъдат боядисани във всеки цвят.

Великденският заек е посетител от католическа Европа. Роден е по време на гоненията на християнството, когато символиката на агнето е неразрешена. Сега това е сладостен воин, който обича децата и крие дарове за тях в дупката си. Заекът е знак на изобилие, пролет и сполучлив живот.

Великден е пролетен празник, тъй че е уместно да украсите къщата с пролетни букети: лалета, зюмбюли, ранункулус. Белите лилии символизират чистотата и невинността, обликът на Христос, ирисите носят смисъла на Христовите премеждия и възкресение. Белите рози и карамфилите също са свързани с облика на Спасителя. Цветята постоянно радват стопанката и щом тя е удовлетворена и щастлива, значи е добре за всички.







Използвани са материали от divan.ru, top15moscow.ru
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР