През 2023 се видяха много акценти в индустрията на смартфоните.

...
През 2023 се видяха много акценти в индустрията на смартфоните.
Коментари Харесай

Кои са най-големите провали в света на смартфоните през 2023 г

През 2023 се видяха доста акценти в промишлеността на смарт телефоните. Samsung най-сетне получи по-голяма конкуренция в региона на функционалните телефони, телефоните от междинен клас продължиха да набират скорост, а политиката за актуализиране на софтуера претърпя забележителна смяна. Не всичко обаче беше толкоз добре. За всяка огромна победа в света на смарт телефоните тази година се наблюдаваше и друга степен на неуспех. За да е по-интересно и да запомним резултатите от миналата към този момент 2023 година, от itechua взеха решение да съберат най-интересните провали.

iMessage на Android

Никой не обича да подвига звук от нищото. Понякога наподобява, че търговците в компанията въобще не поддържат връзка с разработчиците и програмистите. Един образец е Nothing Chats, който се трансформира в огромен неуспех в смарт телефон промишлеността и провокира доста негативизъм към младия бранд.

Nothing Chats е приложение за известия, което разрешава на притежателите на Nothing Phone да употребяват iMessage, основан на Sunbird. За страдание бързо стана ясно, че технологията зад Sunbird има съществени проблеми със сигурността и поверителността. Чудно ли е, че компанията отстрани Nothing Chats от магазина за приложения?

iPhone 15 Pro доста загрява

През септември Apple показа iPhone 15 и хората бързо откриха, че моделите Pro стават по-горещи от нормално. При продължителни натоварвания телефоните видимо се затопляха спрямо Android-конкурентите.

Мнозина също означиха, че телефоните излишно се нагряват по време на зареждане. Това беше изключително забавно като се има поради, че iPhone 15 Pro се зарежда по-бавно от Galaxy S23 Ultra. За благополучие хората от Купертино пуснаха софтуерна актуализация за устройствата, която отстрани проблемите със загряването. Но въпреки всичко беше незабравим пропуск за толкоз огромна компания.

BBK против Nokia

Друг неуспех за 2023 година беше правната борба сред китайския конгломерат BBK и Nokia. Това докара до прекратяване или доста понижаване на интервенциите в Европа на марките BBK — най-вече OPPO и vivo. Почти не ни засегна, само че самата обстановка наподобява доста неприятна.

Най-шумната жертва беше OPPO Find X6 Pro. Това е положително устройство и несъмнено се трансформира в един от най-хубавите камерафони в света. Но решението да се пусне единствено в Китай е в действителност разочароващо. Nokia и BBK би трябвало да реализират съглашение през 2024 година Необходимо е по някакъв метод да се реши този проблем.

Новият сгъваем телефон на Honor

HONOR показа Magic Vs — своя първи световно наличен сгъваем телефон — още на MWC 2023. Въпреки това, когато компанията показа Magic V2 в Китай през юли, устройството дерайлира. Ултратънък флип-телефон с рационално планиран външен екран, поддръжка на стилус и отлични характерности? Да но не.

HONOR показа Magic V2 на ревюто IFA 2023 през август, само че тогава сподели, че мидата няма да излезе на международния пазар до първото тримесечие на 2024 година Това е минимум шест месеца след стартирането му в Китай. Подобно закъснение остави освен врата, само че и голяма дупка отворена за съперниците, измежду които се оказаха OnePlus Open и някои други комплицирани смарт телефони.

Бавни актуализации на смарт телефоните

През последните няколко години доста огромни марки на смарт телефони оповестиха доста по-продължителни актуализации. Но към момента не всички желаят да се движат в тази посока. ASUS, Sony, POCO, TCL и ZTE ще продължат да се придържат към доста по-кратките периоди за актуализиране на смарт телефоните.

Обикновено тези марки оферират една или две съществени актуализации на операционната система и две или три години корекции на сигурността. Това е изключително непростимо за Sony и неговия Xperia 1 V за $1400. Удивително е, че това е допустимо в свят, в който можете да закупите всеки Samsung телефон пет пъти по-евтино, само че със доста по-дълъг интервал на актуализиране.

Неуспешният таблет на Гугъл

Не става въпрос за телефони, само че беше огромна неточност и не може да се скрие. Гугъл излезе с в действителност страхотна идея, когато разгласи Pixel Tablet и съпътстващата го докинг-станция за високоговорители. Поставяте Pixel таблета в докинг-станцията и получавате образован екран. Но не всичко е толкоз ужасно.

Най-големият проблем е, че докинг-станцията става безполезна, когато премахнете таблета. Докинг станцията не поддържа Bluetooth, други способи за аудио стрийминг лъчение или Асистент, когато таблетът не е в него. Ако се направи по-функционално, тогава устройството ще бъде хубава пълноценна джаджа.

Сензорът за температура в Pixel 8 Pro

Още през май ни беше мъчно да повярваме на изтеклия видеоклип с Pixel 8 Pro, който бе употребен като термометър. Но се оказва правилно, защото телефонът в действителност идва със датчик за температура на гърба си.

За страдание, действителното внедряване също се оказа по-скоро чудноватост, в сравнение с нещо потребно. Тестовете демонстрираха, че температурният датчик на Pixel 8 Pro е доста по-малко прецизен от специфичния инфрачервен термометър. Не оказа помощ и това, че толкоз безценен телефон би трябвало да се държи на разстояние пет сантиметра от стремежи обект, което не е доста комфортно. Следователно, ние също ще класифицираме тази функционалност като неуспех.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР