През 2023 година японецът Юки Цунода ще участва в своя

...
През 2023 година японецът Юки Цунода ще участва в своя
Коментари Харесай

Цунода: По-бързият пилот ще бъде лидер на Алфа Таури

През 2023 година японецът Юки Цунода ще взе участие в своя трети сезон във Формула 1 с екипа на Алфа Таури, а негов съотборник ще бъде Ник де Врийс.

За нидерландеца това ще бъде дебютна акция във Формула 1, само че все пак моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко към този момент съобщи, че чака точно някогашният първенец във Формула 2 и Формула Е да бъде водач на отбора от Фаенца. Причината е, че Де Врийс има доста богат опит от участията си в разнообразни спортни серии и категории, както и от работата си като тестови и авариен водач на Мерцедес през последните години.
 Д-р Марко чака Де Врийс да бъде водачът на Алфа Таури Д-р Марко чака Де Врийс да бъде водачът на Алфа Таури
Цунода обаче е на мнението, че не опитът, а скоростта на пистата ще дефинират това кой ще бъде водачът на Алфа Таури през 2023 година.

„ По-бързият водач ще води тима. Така че аз не се вълнувам от това който ще бъде водач. Аз съм тук, с цел да си правя работата, да се изучавам и усъвършенствам. Ще имам повече отговорности тъй като Пиер (Гасли) си потегля, само че аз съм убеден, че ще се оправя “, съобщи Цунода пред motorsport.com.

Той също по този начин разяснява и представянето на Алфа Таури през сезон 2022, в който италианският отбор „ потъна “ до деветото място в конструкторския шампионат.

„ Мисля, че като цяло аз демонстрирах напредък във всяко съревнование през сезона и съм удовлетворен от формата ми в неговия край. Със сигурност имам какво още да усъвършенствам, най-много постоянството, само че най-малко задачите ми за следващата година са ясни.

„ Също по този начин желая и да благодаря на Пиер. Без него нямаше да реализира този напредък през последните две години, научихм доста от него. Той ще ми липсва, беше наслаждение да работя с него “, сподели японецът.

Догодина Гасли ще кара за екипа на Алпин, където мина с дълголетен контракт. Контрактът на Де Врийс с Алфа Таури и Ред Бул пък е за единствено един сезон.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР