През 2022 г. производителят на полупроводникови технологии Melexis е доставил

...
През 2022 г. производителят на полупроводникови технологии Melexis е доставил
Коментари Харесай

Български инженери създават иновации за по-добро бъдеще

През 2022 година производителят на полупроводникови технологии Melexis е доставил до клиенти си по целия свят над 1.9 милиарда чипа, 1.1 милиарда от които идват от България. Компанията също по този начин е създала 16 нови продукта, 4 от които са дело на българските ѝ екипи.    Списъкът включва температурен датчик, употребен в часовниците Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro; неповторим по рода си двоен Triaxis latch & switch чип за отчитане на относителна позиция и скорост, спестяващ място и намаляващ общата цена на модули за автомобилни и индустриални приложения; магнитен ключ, който обезпечава по-добра продуктивност при сглобяване и надеждност при премерване на равнищата на течност, и, не на последно място, магнитометър за устройства, захранвани от акумулатори, за индустриални и потребителски приложения.    “Въпреки продължаващите разтърсвания по веригата за доставки Melexis регистрира 30% растеж в продажбите си по отношение на 2021 година Това се дължи на електрификацията на колите, както и на забележителното нарастване на приложенията в купето, шасито и тези за сигурност при колите ”, разяснява Марк Бирон, изпълнителен шеф на Melexis.   

Никола Симон, вицепрезидент и управител световно развиване и качество на компанията, на собствен ред прибавя: 
“Стратегията ни е да затвърдим позициите си в автомобилната промишленост, като запазим наличието си при моторите с вътрешно горене и приложенията за сигурност в шасито и купето, както и да сътворяваме новаторски решения, които да подкрепят както електрификацията на колите, по този начин и премиум приложения. В момента, всяка една нова кола по света има приблизително по 18 чипа, създадени от Melexis ”.    Освен в автомобилната промишленост, Melexis оперира и в други браншове като цифрово здраве, различна подвижност, умни електроуреди и др.    

“Чиповете, които Melexis създава, са ориентирани към едно по-добро бъдеще - зелено, по-сигурно, чисто и стабилно. Нещо повече, компанията слага спомагателен фокус над намаляването на своя отпечатък върху околната среда и над избягването на всички вероятни боклуци от активността си в най-широкия вероятен смисъл. Част от напъните на Melexis е и стремежът да понижи до 2030 година с 40% употребяваната сила на чип ”, се споделя в прессъобщение на доставчика. 
От Melexis са безапелационни също по този начин, че главната движеща мощ за нововъведения е екипът.     “Хората са от основно значение в процеса, свързващ стимулирани експерти, изключителни екипи и положителни резултати. България е най-голямото посланичество за компанията с екип за развойна активност от над 190 души. С откриването на новата ни постройка в София, Melexis България удвои потенциала си за тестване на чипове. Екипът в производството също пораства, добавяйки от януари 2023 нова спомагателна пета промяна към към този момент съществуващите четири. За последните две години и половина сме наели повече от 250 души, а проектът е до края на 2023 година да разтеглим екипа с още 70 индивида ”, подчертават в умозаключение от компанията. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР