През 2021 г. двете гигантски военни машини НАТО и Русия

...
През 2021 г. двете гигантски военни машини НАТО и Русия
Коментари Харесай

От Балканите до Балтика: НАТО и Русия ще отработват началото на Трета световна война

През 2021 година двете великански военни машини НАТО и Русия дружно с Беларус ще се устремят една към друга, заяви изданието svpressa.ru. Сблъскването ще бъде предотвратено с разликата във времето – НАТО ще тръгне на изток през май-юни, Русия ще потегли на запад през септември. Плановете за най-големите учения през последните десетилетия от дълго време са одобрени, подготовката към този момент е почнала.
Западните съдружници ще развърнат стратегически силите си за многонационалните учения Defender Europe 2021 (Защитник на Европа 2021). В отговор Москва и Минск започнаха подготовка за взаимните стратегически командно-щабни учения „ Запад-21 ” главно на територията на Беларус. По подобен сюжет най-вероятно ще стартира планувана Трета международна война: Съединени американски щати с НАТО ще отработват отбрана на източния си фланг от Русия, Москва и Минск ще упражняват образователно отговаряне с контраудар.
За страдание не е известна условната военнополитическа конюнктура, при която учението стартира настъпателни дейности срещу " съперника ". " Русия строго съблюдава статуквото и не дава мотиви за ескалация на спора. Кое, съгласно НАТО, е прекосяване на " алената линия ", пита svpressa.ru?
По проект НАТО ще вдигне войските си по паника през май и юни. На първия стадий неговите войски ще се разпрострат в Източна Европа на крайбрежията на Черно и Средиземно море, като в основата стои от дълго време „ тлеещата ” Украйна – няма значение дали ще е Крим или Донбас.
В отговор Съединени американски щати ще стартират да трансферират войски по въздух и море посредством Гърция на Балканите: Хърватия, Босна и Херцеговина и Северна Македония (полигон Криволак). Планирано е част от тренировките да са в Черна гора, Косово и Албания. В България и Румъния ще бъдат извършени учения по Противовъздушна отбрана и пукотевица с ракети клас " земя-земя ". Унгария ще служи за бездънен гръб на започващата " война ".
На южния фронт в ученията ще вземат присъединяване 82-а десантна дивизия на Съединени американски щати, която ще бъде трансферирана от базата Форт Браг по въздуха. В образователните учения на Балканите ще вземе присъединяване 173-а въздушнодесантна бригада на Съединени американски щати (базирана в Италия) и намиращата се в щата Алабама 53-а пехотна бригада на Националната армия.
Според svpressa.ru, учението съществено ще засегне и територията на Полша – там Алиансът възнамерява да отработи нахлуване към анклава Калининград и базите на Балтийския флот, а след това да доближи Беларус.
По информация на полския вестник „ Политика ” в „ сражението ” за анклава за първи път ще бъде въведено предното командване на 5-и армейски корпус на Съединени американски щати, ситуирано предходната година в Познан. В негово предписание ще предадат 1-а кавалерийска (танкова) дивизия, която ще трансферират от форт Худ (САЩ) с танкове „ Абрамс ” и БМП „ Брадли ”.
Според проекта, в „ щурма ” на Калининград ще вземат участие италианската 33-а пехотна дивизия, американската 12-а бригада бойна авиация в Бавария, 41-а артилерийска бригада с РСЗО М270, а също по този начин американската 372-а инженерна бригада.
При нужда в Естония от Съединени американски щати може да бъде трансферирана още една американска въздушнодесантна бригада, оповестил командващият войските на Съединени американски щати в Европа ген. Кристофър Каволи .
Грандиозният план за ученията Defender Europe 2021 естествено впечатлил Москва и Минск, тъй като е ориентиран срещу тях, твърди svpressa.ru. Те безусловно са притиснати до стената и по тази причина приготвят собствен отговор посредством взаимното стратегическо обучение „ Запад-2021 ”, което ще стартира през септември на територията на Беларус.
За ученията се възнамерява битка с крилати ракети и безпилотни летателни апарати, огневото и радиоелектронното влияние върху условния съперник, потребление на тактически въздушни десанти, бързо прекосяване от един тип бойни дейности към различен и основаване на комплицирана динамична конюнктура.
Руското командване отработва независими бойни дейности на подразделения, откъснати от главните сили осъществяване на дълбоки рейдове, обхвати и обходи.
Москва и Минск към момента не са оповестили състава на силите и средствата, които ще вземат участие в учението „ Запад-2021 ”. Експерти обаче настояват, че „ достойният отговор ” няма да мине без привличане на „ нуклеарната триада ”. Кулминация, както нормално, евентуално отново ще станат стартове на междуконтинентални балистични ракети по полигон Кура на Камчатка.
С какво са рискови тези сюжети, пита svpressa.ru? Отчитайки, че сраженията (макар учебни) ще се развърнат на небивало пространство от времето на Втората международна война, от Балканите до Балтийско море, че в събитията ще бъдат въвлечени стотици хиляди хора и многочислена бойна техника, то сериозно нараства вероятността от разнообразни съдбоносни случайности. Това изключително е допустимо при лимитираните взаимни контакти сред военните в Москва, Брюксел и Вашингтон. Така, внезапно се усилва вероятността за пораждане на последната за човечеството война. Впрочем сякаш никой не я желае и от двете страни на Атлантика.
Още:
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР