През 2020 година Mercedes анонсира появата на електрически влекач с

...
През 2020 година Mercedes анонсира появата на електрически влекач с
Коментари Харесай

Внимавай Tesla! Mercedes извади електрически камион с пробег от 800 километра

През 2020 година Mercedes анонсира появяването на електрически влекач с името eActros LongHaul, който в бъдеще да размени дизеловите камиони на марката. Сега от компанията са подготвени с първия настоящ първообраз на eActros, който ще бъде показан по време на ревюто IAA Transportation 2022 година, което ще се организира в Хановер по-късно тази година.



Електрическата вересия на Actros се разграничава на външен тип само по неналичието на решетка в предната част и премахването на резервоарите, където пък са сложени портовете за зареждане. Задвижването се обезпечава от нов тип мотор, който генерира 544 конски сили при обикновено натоварване и до 816 конски сили при потребност за малко време.



Батерията е с потенциал от 600кВч и може да издържи до 500 километра с един заряд, а при подобаваща зарядна станция, зареждането от 20 до 80% може да бъде обезпечено в границите на едвам 30 минути. От Mercedes, обаче са се съюзили с фирмите Trailer Dynamics и Krone и са създали специфични ремаркета със лични акумулатори и електромотори, които усилват пробега на цялата комбинация до 800 километра с едно зареждане.

От Mercedes споделят, че камионът е по този начин изработен, че да издържи най-малко 10 години и над 1.2 милиона километра, каквито са изискванията и при стандартните камиони. Новият модел ще влезе в серийно произвеждане през 2024 година дружно със общоприетите влекачи в завода на компанията в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР