През 2020 г. Турция и Русия участваха в три конфликта

...
През 2020 г. Турция и Русия участваха в три конфликта
Коментари Харесай

Гръцко издание: Наистина ли Русия се бои от военната мощ на турците?

През 2020 година Турция и Русия участваха в три спора (Сирия, Ливан и Нагорни Карабах) на противоположни страни. Всеки път се открояваше превъзходството на Анкара, което принуди Москва при последното опълчване да приложи коренно дипломатическо решение, написа гръцкото интернет-издание Pentapostagma, представено от topcor.ru.
Това даде мотив някои специалисти да настояват, че руснаците в течение на година в действителност претърпели три провали от турците. Най-болезнена за Русия е обстановката в Сирия, където Москва взе участие от есента на 2016 година Вероятно заради това РФ не застана намерено на страната на Армения и тя загуби войната с Азербайджан в Карабах.
Турските безпилотници фактически се изявиха по най-хубав метод и някои заговориха, че Москва се изплашила от растящата военна мощност на Анкара. Нима руснаците почнали да се боят от турците? Не. Това още не значи, че Русия се смята за по-слаба от Турция във военно или софтуерно отношение.
Всичко има разумно пояснение, смята Pentapostagma. Въоръжените сили на Турция могат да бъдат въвлечени в зони на военни спорове и да употребява всевъзможни военизирани формирования, само че Русия няма такава опция, защото й оказват сериозен напън. Международната конюнктура не разрешава на Москва да „ удари с пестник ”. Затова на добре въоръжените турци и техните съдружници постоянно противостоят сили с остаряло оръжие, смятат анализатори от самостоятелната изследователска група BlueMelange в Анкара.
Москва съществено се отнася към заканите от турски дронове единствено по стеснен кръг въпроси, прецизира специалистът Том Ренкуист от американския изчерпателен център Stratfor. Според него дроновете няма да спасят джихадистите в Идлиб. Москва до момента не го е взела под надзор, защото желае авансово добре да приготви сирийската войска.
На турските дронове главно противостоят остарели системи за Противовъздушна отбрана, постоянно от руско време, в най-хубавия случай осъвременени през 90-те години. Арменците изгубиха техника за над $1 милиарда
„ В Либия Bayraktar TB2 съумя да унищожи над 10 зенитни ракетно-оръдейни комплекса „ Панцир-С1 ”, предадени на ЛНА от държавното управление на ОАЕ. В РФ обаче към този момент са взети ограничения за премахване на грешките ” – прибавя BlueMelange.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР