През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711

...
През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711
Коментари Харесай

През 2020 г. – Над 2 млн. българи ще подновят личните си документи

През 2020 година изтича валидността на над 2 249 711 персонални документа на български жители, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. От тях 996 257 са персонални карти, 630 666 - паспорта и 622- шофьорски книжки.

За да се улеснят хората, от Дирекция „ Български документи за идентичност “ вкарват и смяна в организацията на работата на звената за издаване на персонални карти.

Хората ще имат опция да изберат по-удобно звено, с цел да подадат заявление за нови документи. Съответно готовите документи се получават в същото звено, където е подадено заявката.

Това важи и за жителите на столицата с непрекъснат адрес в града - заявки за документи може да се подават във всяко районно ръководство на Столична дирекция на вътрешните работи.

Граждани, които имат годен електронен автограф, могат да подадат заявление за нови документи и онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg.

Министерство на вътрешните работи припомня на жителите:

∙ Крайният период за подаване на заявление за възобновяване на персонална карта е 30 (тридесет) дни, след датата на приключване на валидността на персоналната карта. Можете да подадете заявление за замяна и преди да е изминал срокът на годност.

∙ Родители на дете, навършило 14 – годишна възраст, са задължени в 30 (тридесет) дневен период от навършване на възрастта, да подадат заявление за издаване на персонална карта. Заявлението се подава в наличие на детето и на един от родителите.

∙ При неспазване на периода за издаване на персонална карта или замяна на към този момент издадена, само че с изминал период на годност, се постанова санкция в размер от 20 до 150 лв.. Санкцията е годна и за родител, не направил нужното да издаде персонална карта на детето си.

∙ При неспазване на тримесечния период за връщане на паспорт или заместващ го документ, след приключване на неговата годност се постанова санкция в размер от 20 до 150 лв.. Санкцията е годна и за родител. https://tribune.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР