През 2011г, Google използваше 0.013% от световната електроенергия за захранването

...
През 2011г, Google използваше 0.013% от световната електроенергия за захранването
Коментари Харесай

Google преминава на 100% зелена енергия през 2017г

През 2011г, Гугъл използваше 0.013% от международната електрическа енергия за зареждането на дата центрове и офиси. Тази консумация се усилва непрестанно, което се отразява върху сметките на компанията и карбоновия отпечатък върху атмосферата.

Следващата година 100% от електричеството, належащо на компанията, ще идва от възобновими източници на сила. Гугъл ще закупи 2.6 гигавата сила от ветрогенератори и слънчеви ферми, което ще е задоволително за потреблението на компанията през 2017г.

Гугъл върви към тази смяна от известно време. Компанията към този момент влага повече от $3.5 милиарда в планове за възобновима сила и е най-големият в света корпоративен покупател на подобен ток.

Това може да е бизнес ход, който огромна част от водещите компании ще последват през идващите години. Като част от самодейността RE100, 83 от най-големите компании в света са се заели да бъдат захранвани на 100% от възобновими източници на сила. Сред тези компании са Nike, Nestle, Microsoft, Starbucks, Coca-Cola, Goldman Sachs, General Motors, H&M, IKEA и десетки други.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР