През 1960 година Skoda произвежда състезателното купе 1100 OHC Coupe,

...
През 1960 година Skoda произвежда състезателното купе 1100 OHC Coupe,
Коментари Харесай

Skoda възстанови един от най-редките си модели

През 1960 година Skoda създава спортното купе 1100 OHC Coupe, което се състезава в шампионата до 1100 кубически сантиметра. От модела са създадени едвам два екземпляра, които взимат присъединяване в надпреварите в интервала 1960-1962 година и по-късно са продадени на частни клиенти. За страдание и двата екземпляра катастрофират в идващите години и на процедура заличава модела от историята на чешката марка.
`Skoda възстанови

През тази година от Skoda Motorsport навършва 120 години от своето основаване и част от честването на тази годишнина включва възобновяване точно на 1100 OHC Coupe. Реконструкцията на модела стартира през 2015 година с елементи от единия създаден образец, който минава през редица процедури.

`Skoda възстанови

Възстановяване на цялото шаси, нов нагревател и нов контейнер са единствено част от нещата, които инженери от Skoda и музеите на Skoda възвръщат. Чехите споделят, че даже употребяват част от истинските механични детайли, защото не са били износени. От компанията споделят, че най-трудното нещо за възобновяване е било алуминиевото купе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР