През 1911 година двадесет и тригодишният Кармин Мирабели е уволнен

...
През 1911 година двадесет и тригодишният Кармин Мирабели е уволнен
Коментари Харесай

Медиумът Кармин Мирабели

През 1911 година двадесет и тригодишният Кармин Мирабели е уволнен от работа като продавач в магазин за обувки, тъй като кутиите с тях непрестанно се носели във въздуха.

Мирабели е затворен за двадасет дни в лудницата. Двама лекари го следят деликатно, след което заключават, че той не е нито болен, нито естествен, само че притежавa " лъчение на нервна сила, каквато ние всички имаме, само че у него тя е в голямо количество ".

Мирабели е в положения да кара предметите да се придвижват и да се втечняват, да се издигат във въздуха или да се извиват като червеи. Той изписва томове посредством автоматизирано писане, освен това на тридесет езика, изявява се като телепат и ясновидец, постоянно е забелязван да се придвижва мигновенно посредством телепортация.

Най-изключителните му подвизи са левитирането на 2.5 метра височина от земята. Това даже е документирано на фотография. Само някои от откривателите, които демонстрират теоретичен интерес към Мирабели, го изследват приживе. Кармин умира през 1951 година при автомобилна акцидент. През 1973 година, повече от 20 години след гибелта му, бразилският Институт за прихобиофизични проучвания основава специфичен екип за съставяна на цялостно досие на Мирабели.

В екипа взе участие и писателят-изследовател Ги Лион Плейфеър, съдействал доста за известността на Мирабели във Англия.

Синовете на Мирабели, въпреки и сериозно настроени към спиритуализма, са безапелационни във връзка с неговата дарба да прави невероятни неща. Майка им се помирява с нуждата да се оправя с последствията, а всички членове на фамилията са единомислещи, че Мирабели в никакъв случай не си е служил с машинация.

 Кармин Мирабели

Въпреки всичко Теодор Бестерман от Дружеството за психологични проучвания не се поколебава да разгласи Мирабели за лъжец, въпреки че самият той участва като очевидец на няколко явни проявления на психокинеза, както и на едночасов сеанс с автоматизирано писане, при който медуимът написва 1700 думи на френски – език, който Мирабели в никакъв случай не е учил.

Според Бестерман медиумът придвижвал предмети с " невидими конци ", въпреки че другите членове на екипа по този начин и не съумяват да открият тези конци. Бестерман също не съумява да потвърди по какъв начин тези " конци " провокират сходни феномени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР