Преяждането е основната причина за наднорменото тегло. Много често се

...
Преяждането е основната причина за наднорменото тегло. Много често се
Коментари Харесай

Как да победим преяждането

Преяждането е главната причина за наднорменото тегло. Много постоянно се случва до момента в който се храним да не направляваме количеството и преяждаме. Но пред вас са няколко съвета по какъв начин вярно да задоволите глада си, без да се употребява непотребна храна.

Причините за непрекъснатото преяждане се коренят в нашето детство. От ранна възраст сме принуждавани да си изядем цялата порция без някой да го интересува дали желаеме или не. Вече като възрастни психическата настройка на родителите ни продължава да работи и ни е доста мъчно да се преборим с навика да довършим яденето до дъно.

Друга постоянно срещана причина за хранене е превъзмогването на стресови обстановки. Този развой се среща основно при дамите и се характеризира с потреблението на сладки и нишестени храни в големи количества. Мотивирайки това с обстоятелството, че сладкото е в положение да достави наслада и наслаждение на тялото. Вярвате или не, физическото задоволство в никакъв случай не е компенсирало вътрешната празнина на индивида.

Храната е постоянно срещано начало на диалозите. Жените, работещи в офиси, постоянно попадат под този проблем. Винаги е прелестно да разговаряте с сътрудници на чаша кафе и шоколад или с торта.

Всички визити на вечеря при другари също способстват за непотребното хранене. Възможно ли е да откажете торта, особено изпечена от обичания ви другар. Разбира се, че не.

Ясни са аргументите, а в този момент главната ни задача е да развием в себе си способността да не ядем прекомерно доста. Жените са склонни непрекъснато да се оправдават за хотдога или спомагателното парче торта. Не би трябвало да вършиме това, а по-скоро прочетете няколко потребни съвета.

Заменете съдовете вкъщи с по-малки. Само заради намаляването на размера на чинията ви, тя ще побира доста по-малко и надлежно ядете малко. Пригответе единствено толкоз храна, колкото смятате за задоволително за един обяд, вечеря или закуска. Ако имате огромно семейство, пробвайте се да изчислите броя на порциите. Опитайте се да се храните постоянно. Не яжте висококалорични храни след обяд. Избягвайте непрекъснати закуски на работното място. Яжте ябълка или портокал, а не шоколадово блокче или вафла. Никога не яжте през нощта, даже в случай че в действителност желаете. И най-важното, обичайте себе си. И едвам тогава ще можете да контролирате себе си и формата си.
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР