Превозвачи очакват срещите на бранша със служебния министър на транспорта

...
Превозвачи очакват срещите на бранша със служебния министър на транспорта
Коментари Харесай

Превозвачи очакват среща с министъра на транспорта

Превозвачи чакат срещите на сектора със служебния министър на превоза Христо Алексиев да са в най-скоро време и се надяват разговора с тях да бъде обновен. Те ще упорстват и за преоценка на толтаксуването.

От министъра на превоза Христо Алексиев превозвачи чакат транспортните политики да имат ясна визия. Браншът чака и да се подхващат ограничения, които да доведат до понижаване на времето на изчакване по граничните пунктове и да се преразгледа толтаксуването за прекосяването на камионите по второкласната пътна мрежа.

Йордан Арабаджиев от Съюза на Международните превозвачи изясни причините, с които ще се желае преоценка на толтаксуването.

" Ние постоянно сме упорствали първо да има одит на толсистемата, с цел да е ясно къде отиват парите, които се събират от превозвачите. На последващо място чакаме, че локалният, българският транспортен бизнес ще бъде предпазен, а респективно това ще докара и до по-поносими цени на транспортната услуга, които пък въздействат директно върху всички артикули и услуги, които се правят в авто превоз. "

Чрез митинги от сектора няколко пъти поставяха проблемите си против високите цени на горивата и нежеланието толтаксуването да се уголемява, само че не бяха чувани. Сега одобряват обстановката за друга.

" В министерството влиза човек, който е диалогичен, и ние ще се радваме разговорът, който беше нарушен през последните месеци да бъде възобновен ", сподели още Йордан Арабаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР