Превозвачи блокираха движението през ГКПП Капитан Андреево в знак на

...
Превозвачи блокираха движението през ГКПП Капитан Андреево в знак на
Коментари Харесай

Превозвачи блокираха движението през ГКПП Капитан Андреево в знак на протест

Превозвачи блокираха придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в символ на митинг. Те упорстват за обезпечаване на по-бърз фитосанитарен надзор.

До забавянето се е стигнало след затварянето на частната лаборатория, която обработваше пробите на пункта, настояват превозвачите. Сега пробите се обработват от БАБХ, а това лишава часове.

Подробности вижте във включването на Цанка Семерджиева.

Протестиращите упорстват за незабавна среща с министъра на превоза и известията Николай Събев, който през днешния ден е на посещаване на граничния пункт „ Капитан Андреево " поради опашките и усложнената обстановка във връзка поемането от страната на фитосанитарния надзор.

Министър Събев се срещна със заместник-министъра на търговията с сектор „ Митници " на Турция Туна Турагай и шефа на Одрин.

Протестиращите превоцвачи се заканват да не подвигат блокадата на пункта до момента в който не беседват с министър Събев.

" Чакам повече от шест денонощия. Дали е повода лабораторията, дали повода е огромният трафик, дали повода е дребният потенциал на пункта - това няма значение. Важното е, че българските водачи, освен българските, водачи от цяла Европа седят по шест денонощия, което за нас е неприемливо. Настояваме тази граница да стартира да работи като хората. " - споделя един от протестиращите водачи

" Искаме естествена връзка, желаеме естествени дейности, желаеме дейности, които да бъдат подхванати незабавно и да бъдат решени тези проблеми. Няма по какъв начин шест дни тук да престояват камионите, разбирате ли? Това е все едно вие затваряте тази граница безусловно без да сте обезпечили опция. " - добавя протестираща
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР