Преустановяват се културни мероприятия на територията на всички области в

...
Преустановяват се културни мероприятия на територията на всички области в
Коментари Харесай

Преустановяват се всички културни мероприятия в страната заради коронавируса

Преустановяват се културни мероприятия на територията на всички области в страната. Тази мярка е планувана в заповед на Министерството на здравеопазването, издадена след днешното изключително съвещание на Министерския съвет. Заповедта е в действие от през днешния ден и е призната като превантивна мярка против разпространяването на грип, остри респираторни болести и вероятни случаи на COVID-19.

С нея се преустановяват всички всеобщи мероприятия, включително културни и спортни, освен в областите Габрово и Плевен, където са регистрирани случаи на инфектирани с COVID-19, само че и на територията на цялата страна. В това число проведените мероприятия и стратегии на кина, театри, концертни зали, музеи, галерии и други.

Отлагат се проведени събития и учебни пътувания

Министерството на културата към този момент е уведомило всички културни институти в страната за признатата мярка с оглед предприемането на нужните дейности за анулация или отсрочване на плануваните събития. Със заповедта на министъра на опазването на здравето са осведомени всички второстепенни разпоредители към министъра на културата, както и читалищата и районните библиотеки.

Чрез публична преписка и обществените мрежи за мярката са известени шефовете на районните центрове „ Читалища “ в страната и ръководителя на Съюза на националните читалища. За мярката са осведомени музеите и галериите в страната, в това число посредством Сдружението на музеите в България и Съюза на българските художници, както и всички театрални институти – театри, опери и филхармонии.

Заповедта на министър Ананиев е в действие до второ разпореждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР