Пресслужбата на Министерски съвет изпрати тази вечер съобщение, в което

...
Пресслужбата на Министерски съвет изпрати тази вечер съобщение, в което
Коментари Харесай


Пресслужбата на Министерски съвет изпрати тази вечер съобщение, в което българското прав

Пресслужбата на Министерски съвет изпрати довечера известие, в което българското държавно управление се разграничава от " позицията на НФСБ по отношение на евродепутата Ска Келер ".

По-рано през днешния ден в декларация, подписана от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев, НФСБ изиска евродепутатът Ска Келер да бъде оповестена за личност нон грата и експулсирана от страната ни.

" Коя е тази нагла и самонадеяна персона, която си разрешава да желае оставка на български министър и смяна на решението на суверенното българско държавно управление? От височината на кое минаре, приключилата университета „ Шабанчъ “ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правораздаване в непозната страна със самочувствието на добре заплатен командирован сюнетчия? " - написа още в скандалната декларация на НФСБ.

" Позицията на НФСБ по отношение на евродепутата Ска Келер не е позиция на българското държавно управление. Правителството на Република България постоянно е отворено към рецензии и зачита правото на свободно изложение на персонално мнение в границите на закона. В българското общество също се е наложила независимост на словото, обезпечена и с Конституцията " - оповестиха от държавната пресслужба.

Ска Калер: Никога не съм чувала нищо сходно

„ Тези думи са шокиращи и несъответствуващи за един вицепремиер. Отдавна съм в политиката и в никакъв случай не съм чувала нищо сходно, нито в границите на Европейския съюз, нито отвън границите му. При демокрацията е значимо да уважаваш сериозните отзиви. Очевидно съдружният сътрудник в българското държавно управление е раздразнителен поради надигащите се против държавното управление жители, които се борят за правата си, за законността и опазването на българската природа. " - разяснява ръководителят на групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент Ска Келер.

" Позицията по адрес на Ска Келер от съдружния сътрудник в държавното управление на България, подписана персонално и от вицепремиера Валери Симеонов, е най-големият дипломатически гаф на кабинета " Борисов " 3. Грубият език, клеветите и несъответстващото искане за експулсиране по адрес на Съпредседателя на групата на Зелените и член на Председателския съвет на Европейския парламент е опозоряващо България пред нашите сътрудници в Европейския съюз. То е еднакво на апел за излизане на страната ни от Евросъюза във време, в което председателстваме Съвета на Европейски Съюз. Има единствено един логически ход от страна на Правителството на България в този миг и в случай че той не бъде изработен, гражданското неодобрение ще нарасне до по-сериозни размери. " - съобщи довечера съпредседателят на партия Зелените Борислав Сандов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР