Морският съд на ООН се произнесе във вторник в полза

...
Морският съд на ООН се произнесе във вторник в полза
Коментари Харесай

Малки островни държави приветстват „историческа“ победа в делото за климата в съда на ООН

Морският съд на Организация на обединените нации се произнесе във вторник в интерес на девет дребни островни страни, които заведоха дело за по-голяма отбрана на международните океани от пагубните климатични промени.

Откривайки, че въглеродните излъчвания могат да се смятат за замърсител на морето, съдът сподели, че страните са длъжни да подхващат ограничения за намаляване на въздействието им върху океаните.

Държавите, които заведоха делото, нарекоха решението на съда „ историческо “, а специалистите сподели, че може да окаже въздействие при оформянето на обсега на бъдещите правосъдни разногласия за климата, включващи излъчвания на парникови газове (ПГ).

„ Антропогенните излъчвания на ПГ в атмосферата съставляват замърсяване на морската среда “ според интернационалния контракт UNCLOS, Международния арбитражен съд по право на морето (ITLOS) се произнесе в експертно мнение.

Замърсяващите страни имат „ характерното обвързване да подхващат всички нужни ограничения, с цел да подсигуряват, че... излъчванията под тяхна пълномощия или к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР