Прешъс Чатърджи-Дууди, лектор по политика и международни отношения в The

...
Прешъс Чатърджи-Дууди, лектор по политика и международни отношения в The
Коментари Харесай

Коментар | Пряката линия на Путин е ценен поглед върху неговата версия на реалността

Прешъс Чатърджи-Дууди, преподавател по политика и интернационалните връзки в The Open University, в коментар за The Conversation
Руската телевизионна аудитория нямаше огромен избор, с изключение на да гледа годишната " Пряка линия " на президента Владимир Путин на 14 декември, защото тя беше предавана по всички тв мрежи. След паузата през 2022 година, когато триумфът на украинската есенна контраатака не предоставяше положителни вести за съобщаване, Путин се завърна за своята 4-часова конференция и отговори на авансово утвърдени въпроси, имащи за цел да поддържат неговата кандидатура за изборите през идната година.

На събитието участваха 600 публицисти, а съветският президент беше показан като " човек от народа ", податлив да дава отговор на въпроси на хората, които бяха леко сериозни по отношение на така наречен специфична военна интервенция в Украйна и резултата й върху живота на елементарните жители. Въпросите, като да вземем за пример " Кажете ни, когато всекидневието ни ще се усъвършенства? ", бяха изписвани на екран в залата. Цялото събитие беше проведено по този начин, че да отразява едно управление, което изцяло управлява събитията и е решително както че ще завоюва войната в Украйна, по този начин и че ще получи още един 6-годишен президентски мандат на идните избори .
Реклама Страна във война
Войната, или " специфичната военна интервенция ", както я назовават в Русия, беше преобладаваща тематика по време на 4-часовото събитие. Путин сподели на феновете, че Москва отбелязва прогрес по всички фронтове и че " ще има мир, когато реализираме задачите си. Те не са се трансформирали. Денацификация на Украйна и демилитаризация на Украйна ".

Руският президент повтори тезата си, че украинците са ултранационалисти, само че в същото време още веднъж изложи изказванието си, че украинците и руснаците на процедура са един народ: " Това, което се случва в този момент, е голяма покруса. Това е като революция сред братя, застанали на разнообразни страни на спора. "
Путин повтори тезата си, че украинците са ултранационалисти, само че в същото време още веднъж изложи изказванието си, че украинците и руснаците на процедура са един народ.
Путин отговори на въпрос и за мобилизацията, като уточни, че защото толкоз доста хора са се записали като доброволци за боевете, друга вълна на готовност няма да бъде нужна. " Около 1500 бойци се записват всеки ден. Така че дружно с доброволците ще имаме към половин милион хора до края на тази година. За какво ни е готовност? Няма никаква потребност от нея в този момент ", разяснява той.
Икономиката и глобите
Путин беше убеден, когато говореше за положението съветската стопанска система на фона на спадаща до 3% безработица и действителен растеж на заплатите от 8%, като е приспадната инфлацията от 7.5%. Много анализатори свързват това " възобновление " на съветската стопанска система с голямото нарастване на военните разноски, които удрят рамо на индустриалното произвеждане .
Реклама
Макар да призна, че инфлацията е проблем, и да се извини на един пенсионер поради високата цена на яйцата, Путин уточни, че икономическият напредък е 3.5% тази година: " Което значи, че сме подхванали забележителна стъпка напред. "
Международните връзки
Както нормално, Западът беше показан като източник на цялото интернационално напрежение, а европейските страни (с изключение на Унгария и Словакия, които са с проруски правителства) бяха разказани като марионетки на Съединени американски щати . Руският президент упрекна НАТО, че надскача " първичните цели на тази организация ", като обръща фокуса си към Азия. А в същото време Русия и Китай " не вършат нищо сходно. Да, ние си сътрудничим военно и стопански, само че не сътворяваме никакви блокове ".

Освен това свърза ислямофобията и антисемитизма с русофобията, като упрекна западните медии, че насаждат антируски настройки.
Бъдещето
Попитан какво би споделил на Путин, който пристигна на власт през 2000 година, съветският президент отговори: " Бих му споделил: ти си на прав път, другарю. За какво бих го предизвестил? За наивността и прекомерното доверие в нашите така наречен сътрудници. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР