Препоръка за допълнителна предпазливост при ваксиниране срещу коронавирус на хора

...
Препоръка за допълнителна предпазливост при ваксиниране срещу коронавирус на хора
Коментари Харесай

Научна препоръка: Много внимателно с хора с някои заболявания при ваксинация срещу коронавирус с китайска ваксина

Препоръка за спомагателна нерешителност при имунизиране против ковид на хора с диабет, електролитни несъответствия, бъбречна непълнота и нарушавания в кръвосъсирването дава оповестено в списание Nature. То изследва патофизиологични промени, настъпващи в човешкия организъм след използване на ваксина против ковид. С огромно конкретизиране – заключенията са направени след проучване върху едвам 11 души и приложена инактивирана китайска ваксина против ковид (Vero Cell) на китайския разработчик " Синофарм " (ваксината съдържа мощно отслабена или убита форма на ковид SARS-CoV-2). Нито една от разрешените към днешна дата (1 ноември, 2021 година) за приложимост ваксини против COVID-19 в Европейски Съюз не е инактивирана - те са или иРНК, или аденовирусни т.е. разнообразни технологии, в които не се употребява умъртвена форма на ковид.

Всички изброени здравни положения, за които се дава рекомендацията, са неведнъж разказани затруднения след превозване на COVID-19, изключително при тежки случаи на превозване на заболяването. Но създателите на новото проучване споделят, че и след използване на китайската инактивирана ваксина против ковид са следили много устойчиви патофизиологични промени в организма, касаещи електролитния баланс, профилите на съсирване на кръвта, бъбречната функционалност, както и равнищата на холестерол и глюкоза, касаещи метаболизма ни. Все едно тези хора са прекарали коронавирусна зараза, споделят откривателите.
 Сърбия стартира производството и на китайска ваксина против ковид Сърбия стартира производството и на китайска ваксина против ковид
Сръбският здравен министър Златибор Лончар разгласи, че производството на китайска коронавирусна ваксина ще стартира в Сърбия през октомври...

Изненадващо, до 28 дни след първа доза от китайската ваксина има понижаване на интерферонния отговор в организма – този отговор, който е извънредно значим за ранно засичане на вируса от имунната система и бързата ѝ реакция. Ако способността за интерферонен отговор е намалена, съответният вирус може да остане по-дълго време неразпознат от имунната система и да се развъжда гладко. " Това може да значи, че за по-кратък интервал от време т.е. към месец след слагане на първа доза ваксина, човешката имунна система не е в пивилегировано положение и има потребност да се пазим повече ", декларират създателите на изследването. Но прецизират, че приказват за общата картина, а против SARS-CoV-2 се следи засилен адаптивен имунен отговор в този един месец след първа доза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР