Преодолелият квалификациите Джо Пери поднесе голямата сензация в “Крусибъл”, след

...
Преодолелият квалификациите Джо Пери поднесе голямата сензация в “Крусибъл”, след
Коментари Харесай

Шок: сложиха край на властването на Селби в Крусибъл

Преодолелият квалификациите Джо Пери сервира огромната сензация в “Крусибъл”, откакто отстрани международния първенец по снукър през последните две години Марк Селби с 10:4 още в първи кръг.

The defending champion is OUT!

Mark Selby suffers a shock 10-4 defeat by Joe Perry in the first round of the World Championship. #bbcsnooker pic.twitter.com/oczvLnm2bX
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 21, 2018
Шефилдският крал записа първото си проваляне от 2015 насам, спирайки серията от 10 победи в “театъра на мечтите” и трансформирайки се в едвам седмия настоящ притежател на купата, който отпада още в първи кръг.
Пери заслужи единствено похвали за достойното си показване, изключително откакто предходната година пропусна Световното. Селби пък ще резервира лидерската си позиция в международната класация, без значение от резултатите в “Крусибъл”, откакто победи в Откритото състезание на Китай. Това е първа загуба за него в мач с повече от една сесия от 2015 година в Международния шампионат, когато бе спрян с 9:4 от Джон Хигинс на полуфиналите.

'Gentleman' Joe Perry: " I have too much respect for Mark Selby to go over the top with my celebration. " #bbcsnooker pic.twitter.com/cZBT8uIaFM
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 21, 2018
Световният номер 22 нанесе главната част от провалите още в първата сесия, когато дръпна със 7:2 и това се оказа прекомерно огромен недостиг даже за непоколебимия Веселяк от Лестър. Още на първия период Джентълмена се бе откъснал с 4:0 в резултата след серии от 52, 56 и 63, само че по-късно Селби отговори уместно с брейкове от 74 и 92, с цел да понижи на 4:2. Пери обаче завърши сесията с прелестен брейк-билдинг - 59, 84 и 109 за опустошителното 7:2. Вечерният сегмент стартира чудесно за международния първенец с три следващи фрейма на негова сметка, само че поредици от 76 и 90 на Джентълмена му осигуриха една от най-бляскавите победи в кариерата.

That Saturday feeling! #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/ZgEKvMlKbH
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 21, 2018
Това е първа загуба на Селби в първи кръг в “Крусибъл” от 2012 година насам.

“Изключително съм благополучен, само че не чествах доста след края на срещата, тъй като доста почитам Марк. Той е най-хубавият състезател и най-хубавият дипломат на снукъра, тъй че несъмнено е сломен. Губил съм доста пъти тук и знам какво е възприятието, а другояче съм удовлетворен от представянето си, тъй като шансът бе на моя страна днес”, разяснява Пери, който стартира чудесно 15-ото си присъединяване в Световното състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР