Албания се справи чудесно по пътя към UEFA EURO 2024,

...
Албания се справи чудесно по пътя към UEFA EURO 2024,
Коментари Харесай

Може ли Албания отново да изненада всички на UEFA EURO 2024?

Албания се оправи отлично по пътя към UEFA EURO 2024, минавайки квалификационната си група преди всичко пред тимовете на Чехия и Полша. Това е второ Европейско състезание в историята на националния тим, като албанците не са се класирали на Световно до момента.

Иначе Албания прави дебют на огромен конгрес на Евро 2016. Тогава обаче отборът не минава групата си, записвайки една победа против Румъния, само че губейки от отборите на Франция и Швейцария. Това лято задачата на албанския състав няма да е по никакъв начин по-лесна, защото другите тимове в Група „ B ” са Испания, Хърватия и Италия.

През март месец Албания изигра две контроли, като загуби от Швеция и Чили. Селекционер на албанския отбор е някогашният футболист на Арсенал, Барселона и Манчестър Сити – Силвиньо. Бразилецът пое тима при започване на 2023-а година и точно под негово управление направи възторг в квалификациите за UEFA EURO 2024.

Елсейд Хисаж е една от главните фигури в състава на Албания, 30-годишният защитник към този момент има сериозен брой мачове с националния екип, а по-голяма част от кариерата му минава в Италия като играе за Емполи, Наполи, а сега за Лацио.

Силвиньо може да разчита и на други качествени футболисти, които се подвизават в Серия А, като халфа на Интер Кристиян Аслани и опитния бранител на Аталанта – Берат Джимсити. Илбер Рамадани и Недим Байрами, които са основна част от състава на бразилския селекционер също играят в Италия – надлежно в Лече и Сасуоло. Треньорът евентуално може да повика и 22-годишния нападател Армандо Броя, който мина от Челси във Фулъм, защото не получаваше задоволително игрово време, само че и в новия си отбор той постоянно остава запаса. В последните четири мача Броя има едвам 13 минути на терена. Със сигурност нападателят би трябвало да усъвършенства формата си след доста травми през сезона и да си заслужи повиквателната от Силвиньо. Друга алтернатива за върха на офанзивата е Рей Манай, който и игра в контролата сред Албания и Чили. Там не сподели кой знае какво, само че пък за клубния си Сиваспор е в чудесна форма, записвайки три гола и една асистенция в последните четири мача през април.

Разбира се, Албания ще изиграе още две контроли, дни преди старта на Европейското състезание в Германия. Тимът ще срещне Лихтенщайн и Азербайджан, преди на 15-и юни да се изправи против защитаващия си купата от 2021-а година – Италия. Групата ще бъде извънредно предизвикателство за Силвиньо и компания, само че и в квалификациите надали някой очакваше отборът да надиграе Полша и Чехия и да вземе първата позиция. Дали Албания може още един път да изненада света? Времето ще покаже.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР