Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че във вторник

...
Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че във вторник
Коментари Харесай

Премиерката на Нова Зеландия ще се срещне с Байдън

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн съобщи, че във вторник ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом и чака да обсъдят засилващата се конкуренция за Индийско-Тихооканския район, търговията и икономическата роля на Вашингтон в тази част на света, заяви Ройтерс.

Двете страни са близки съдружници, само че срещата с Байдън не беше сигурна, откакто Ардърн даде позитивен тест за КОВИД-19 по-рано този месец. Белия дом има прецизни правила за битка с пандемията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ардърн приказва пред медиите, откакто произнесе тирада на дипломирането на студенти в Харвард. Тя добави, че същия ден ще се срещне и с вицепрезидентката Камала Харис.

Новозеландската премиерка посочи, че чака полемиките да обиден войната в Украйна и засилващата се конкуренция в Индийско-Тихоокеанския район - явна отпратка по отношение на все по-голямото съревнование сред Съединени американски щати и техните съдружници и Китай, отбелязва Ройтерс.

Целта на визитата на Ардърн в Съединени американски щати е увеличение на новозеландския експорт и привличането на повече туристи, в миг когато страната се готви да отвори напълно границите си след над две години на коронавирусни ограничавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР