Популярният исландски термален курорт Синята лагуна“ отново отвори врати. Това

...
Популярният исландски термален курорт Синята лагуна“ отново отвори врати. Това
Коментари Харесай

Популярният исландски термален курорт Синята лагуна отново бе отворен

Популярният исландски термален курорт „ Синята лагуна “ още веднъж отвори порти. Това се случва откакто вулканът в югозападната част на страната продължава да изригва за пети път от декември насам. Изригването заплаши крайбрежния град Гриндавик и докара до евакуацията на Синята лагуна предходната седмица. След четиридневно затваряне тя още веднъж отвори порти за туристи с разрешението на районната полиция. Стотици туристи, посетили лагуната, се къпеха в термалните води, до момента в който кратерът продължаваше да изригва на назад във времето.

Камерън Пасилео, екскурзиант от съединените щати разяснява: На път за насам забелязахме изригването, само че не чакахме да го забележим и тук. Синята лагуна така и така е страховит курорт. 

От няколко дни насам изригването е устойчиво и не заплашва курорта. 
Това не се отразява на въздушния трафик, нито на други региони в Исландия. Винаги работим в тясно съдействие с локалните управляващи и с метеорологичната работа във връзка с обстановката. Исландия, несъмнено, е вулканичен остров и тук работят световноизвестни учени, които ни осведомят за протичащото се. Исландия е доста безвредна дестинация за пътешестване.
Оддни Арнарсдотир, началник на Visit Iceland

Гриндавик, който се намира покрай столицата на Исландия, Рейкявик, е заплашен, откакто голям брой земетресения постановиха евакуация преди първичното изригване на 18 декември. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР