Премиерът обяви най-голямото вложение в зелена технология в ЕС за

...
Премиерът обяви най-голямото вложение в зелена технология в ЕС за
Коментари Харесай

Унгария ни взе $2,3 млрд.инвестиция: Консул Сечкова, защо? - slava.bg

Премиерът разгласи най-голямото влагане в зелена технология в Европейски Съюз за наше през 2019 година, само че го изпуснахме, тъй като братята по соцлагер към този момент имат комбинати на Мерцедес, Ауди/Фолксваген, Сузуки и строят на БМВ

Авторитетната американска организация за бизнесновини Блумбърг заяви, че южнокорейската SK Innovation ще построи най-големия цех за акумулатори за електрически автомобили в Европа и е избрала Унгария. Това е и най-мащабната инвестиция в зелена технология в целия Евросъюз, прибавя Блумбърг като цитира сума от 2 300 000 000 $.
В Унгария това ще бъде трети сходен цех, който ще се намира единствено на 50 км от Будапеща, и тя е водач на континента в това авангардно произвеждане, посочи вицепремиерът Сиярто, който държи стопанската система и външната политика на Орбан. Строителството ще завърши до 2028 година Братята ни по някогашния соцлагер към този момент имат и много автозаводи: Daimler AG’s Mercedes,Audi и Suzuki Corp, сега се строи и комбинат на BMW AG. Преди 1989 година, също като нас, те бяха лишени от автомобилостроене, за разлика от останалите в комунистически блок.

Южна Корея наскоро влезе в новините с утвърждението от нашето държавно управление на голия модел Вили Сечкова за почетен консул на страната , което бе обяснено с горещите рекомендации на Самсунг, чийто президент пък 3 дни по-късно влезе в пандиза за корупция, по отношение на вкарването на топло и на някогашната президентка на страната за рушвет от мегакомпанията.
Samsung SDI към този момент влага 1.2 милиарда евро ($1.5 млрд.) в разширението на своя цех за литиево-йонни акумулатори в Унгария, като държавното управление на Орбан подкрепя плана със 108 млн.евро дотация.
Бившият зам.-финансов министър и ексдепутат от Българска социалистическа партия Георги Кадиев напомни нещо значимо в тази връзка, още повече като се има поради, че Консул Сечкова и по малкия екран е демонстрирала в тв излъчвания другарските връзки на фамилията си с премиера Борисов – тя е един от дребното хора, на който с изключение на като на тв водещ, той гостува персонално и на неин рожден ден:

България получава политическа поддръжка от Южна Корея за бъдещи вложения за производството на акумулатори за електрически автомобили, декларира министър председателят Борисов на 26 септември 2019 след среща с министър-председателя на Корея Ли Нак-Йон в Сеул. "Преговорите по тези вложения към този момент са почнали, следва да се стигне и до съответни резултати ", споделя Борисов. Според тогавашния министър на стопанската система Караниколов "една от най-големите южнокорейски компании изследва България и още две страни за инвестиция, като вложението е за над 1,5 милиарда евро за разкриването на цех за акумулатори на електрически автомобили у нас. " Корейската SK Innovation афишира инвестиция за 2.3 милиарда $ в Унгария за построяването на най-голямата фабрика за акумулатори за електрически коли в Европа. В нея ще работят 2500 души. С две думи, измъкнаха ни инвестицията под носа. Защо? Корупция, неприятна инфраструктура, неприятно работеща правосъдна система, неприятно образована работна ръка. Наследството на управляващите”

Припомняме, че тези дни министърът на стопанската система Лъчезар Борисов разгласи, че било хубаво, че като изгубихме план за цех на Фолксваген, и Турция не го е взела (пропусна да каже, че той ще бъде в Словакия, където към този момент вършат коли на колоса, в това число Порше и Бентли), само че неговият заместител (явно някогашният началник на Агенцията за вложения Стамен Янев, по чието време всяка идната година от 2015 година насам те се срутват с мощни двуцифрени проценти) получил бил позвъняване от съветник на автопроизводител, който обаче не можело да се каже кой е, дето се бил интересувал от вероятно изграждане на фабрика в България. Това стана тъкмо в деня, когато унгарският му сътрудник разгласи действителната инвестиция за 2,3 млрд.долара, която сякаш щяхме да притеглим. Много остроумен пиар ход, няма що.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР