Премиерът Николай Денков изброи серия от скандали, заварени от редовното

...
Премиерът Николай Денков изброи серия от скандали, заварени от редовното
Коментари Харесай

Денков откри пожари за милиарди, заложени в наследството на служебния кабинет

Премиерът Николай Денков изброи серия от кавги, заварени от постоянното държавно управление в завещание от служебния кабинет, като упрекна ръководството на Гълъб Донев за слагане на стотици милиарди лв. под риск поради забавени промени и нарушавания на разпоредбите.

Повечето от въпросите, които той заяви, към този момент са известни - от гигантските поръчки за ремонт на пътищата, които АПИ беше почнала да раздава в последните дни от мандата на служебния кабинет, до контракта с " Боташ " за доставка на газ през турската мрежа.

Денков акцентира, че съществуването на толкоз съществени проблеми принуждава новата власт да " гаси пожари " в множеството министерства и да не може да приложи управническата стратегия навреме.

Той дефинира като " мит " изказванията на Румен Радев, че служебните кабинети са работили безупречно.

" Във всяко държавно управление има екипи, които работят доста добре, работата на Крум Зарков да вземем за пример оказа помощ доста за законодателната стратегия ", сподели Денков, само че съществено разкритикува дейностите в областта на финансите, енергетиката, районното развиване и превоза по време на ръководството на Гълъб Донев.

Къде са " пожарите ", съгласно Денков:
отводът на кабинета да внесе Бюджет 2023 и вкарването на (отхвърления) план с ексклузивен недостиг над 6%сериозно закъснение по Плана за възобновяване и резистентност, което слага под риск второто заплащане до края на 2023 година от 1,4 милиарда лева нарушавания при системата за въздушната незабавна помощ с вкарването ѝ под шапката на Авиоотряд 28 и закриването на по-ранното държавно дружество, което в този момент ще би трябвало да бъде възстановенослужебният кабинет е " сбъркал " къде би трябвало да се намират оперативните площадки на хеликоптерите, което също води до " рестартиране на процеса " цялостно безучастие по проблема сПловдивския панаир - сега кабинетът се пробва да договаря с сдружението на Георги Гергов, с цел да направи тъй че или акциите от община Варна да не бъдат прехвърляни под негов надзор, или да се подсигурява, че панаирът няма да приключи съществуването си, с цел да стане строителна площадка за ЖК. няма прогрес от служебния кабинет по следствието за източването на пари, предопределени за ремонт на язовири " нищо не е мръднало " и по незабавния ремонт на ПАВЕЦ " Чаира " спрените поради нарушавания публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата могат да доведат до риск за осъществяването на тези действия в идващите месецине е направено нищо по настояванията на превозвачите за специфични понижения от тол такситедоговорът с " Боташ " ще би трябвало да се предоговори поради неизгодни условия за българската газова компания, която не получава достъп до турския пазар, макар че обезпечава на Турция достъп до европейския пазар за 13 години. Договорът планува и наложителни заплащания от българска страна даже в случай че не се получат заложените количества газ.
" Описаните проблеми засягат доста милиарди левове, които са под риск, а някои от тези пари към този момент са изгубени. През идващите дни ще дава тези данни на контролните и проверяващите органи. Ако бъдат открити нарушавания, те ще бъдат препратени към прокуратурата. Тези проблеми демонстрират ясно за какво е нужно да има регулярен надзор върху всяко държавно управление - без значение дали е постоянно или служебно ", сподели Николай Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР