Премиерът на Великобритания Тереза Мей е отменила решаващото гласуване в

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей е отменила решаващото гласуване в
Коментари Харесай

Bloomberg хвърли бомба: Тереза Мей отмени гласуването за Брекзит


Премиерът на Англия Тереза Мей е отменила решаващото гласоподаване в Народното събрание за договорката по Брекзит, заяви Blooomberg, като се базира на собствен източник в английското държавно управление. Причината е в предизвестие от нейната партия, че я чака огромно проваляне при гласуването.

Гласуването в Камарата на общините за одобрение изискванията по развода на Обединеното кралство с Европейския съюз трябваше да се организира във вторник вечерта. Сега обаче то ще бъде пренасочено за друга дата, твърди източникът на организацията, написа Блиц. Повечето специалисти обаче предвиждаха отменяне на проекта на Мей и вероятно нейната оставка като министър председател.

Днес Мей ще организира диалог с министрите от кабинета си, на тематика по какъв начин да обезпечи позитивен избор по договорката си с Брюксел. По-рано през днешния ден Европейският съд реши, че Англия може да остане в Европейски Съюз без да е належащо да получи единодушието на страните - членки.

В коментар по това решение, формален представител на държавното управление в Лондон разгласи, че то няма да промени желанието на страната да напусне Европейски Съюз. Сега Мей би трябвало или да усъвършенства параметрите на договорката с Брюксел или да убеди по-голямата част от настроените отрицателно към договорката парламентаристи да я поддържат.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР