Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски определи като изключително

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски определи като изключително
Коментари Харесай

Ковачевски останал доволен от срещата с Петков в Рим

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски дефинира като " извънредно градивна " срещата си в Рим с премиера на България Кирил Петков, съобщи БНР.

Ковачевски отхвърли да се ангажира с дата, на която България би могла да промени позицията си за договарянията на Скопие за участие в Европейския съюз. Защото прекомерно дълго съседката ни е пленник на дати - от месец до месец.

Без значение от това какво ще стане на срещата на върха на Евросъюза през юни, си оставаме другари с България, сподели още Ковачевски:

" Продължават диалозите сред министерствата на външните работи и когато има прогрес е обикновено те да оповестят на министрите, а в случай че има общ документ, той ще може да бъде показан пред институциите на двете страни ".

Премиерът на Република Северна Македония не посочи тъкмо какъв документ има поради.

Снощи българският министър председател Кирил Петков заяви, че не се е заел със периоди за отпадане на българското несъгласие за началото на договаряния на РЦМ с Европейския съюз. Според него Консултативният съвет за национална сигурност би трябвало да чуе доклад за напредъка в двустранните връзки през последните 6 месеца.

В София президентът Румен Радев сподели, че ще реши дали да свика още веднъж съвета, откакто беседва първо с премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР