Премиерът на признатата само от Турция Севернокипърска турска република (СКТР)

...
Премиерът на признатата само от Турция Севернокипърска турска република (СКТР)
Коментари Харесай

Нови избори на хоризонта за кипърските турци

Премиерът на приетата единствено от Турция Севернокипърска турска република (СКТР) Фаиз Суджуоглу за повторно за последните 10 дни показа оставката на съдружното си държавно управление, оповестява " Хюриет дейли нюз ", като показва, че това усилва опцията за нови парламентарни избори в Северен Кипър.

На 21 февруари Суджуоглу сформира съдружно държавно управление сред неговата Партия на националното единение (ПНЕ), Демократическата партия (ДП) и Партията на възраждането (ПВ). Въпреки това, заради разминаване в мненията сред Суджуоглу и министъра на финансите Сунат Атун, обединението беше разпусната неотдавна.

На 25 април Суджуоглу показа лист на новото държавно управление, в който бе заменен единствено финансовият министър. Същия ден, с утвърждението на президента Ерсин Татар, беше образувано 39-ото държавно управление на " СКТР ". Поради отдръпване на поддръжката на съдружните сътрудници обаче на 1 май Суджуоглу се наложи да връчи още веднъж оставката си на Татар.

В първото си изказване след подаването на оставката Суджуоглу съобщи, че " на хоризонта се задават нови избори ".

ПНЕ завоюва изборите, извършени на 23 януари, с 39,54 на 100 от гласовете. На второ място се класира Турската републиканска партия (ТРП) с 32,4 %, а Директива за птиците е третата политическа мощ със 7,41 %. Другият сътрудник в обединението - Партията на възраждането - получи 6,39 % от гласовете на кипърските турци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР