Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън възнамерява да остане на

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън възнамерява да остане на
Коментари Харесай

Джонсън се закани да остане на поста по-дълго от Тачър

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън има намерение да остане на поста си повече от 10 години и да „ счупи “ върха на Маргарет Тачър, която ръководеше държавното управление на страната от 1979 до 1990 година, оповестява вестник The Times, като се базира на източник от Даунинг стрийт, написа организация " Фокус ".

„ Борис ще желае да продължи да работи още дълго време “, сподели член на кабинета на Джонсън пред изданието, добавяйки, че актуалният водач на държавното управление „ желае да остане на поста по-дълго от Тачър “. За да направи това, Джонсън, който встъпи в служба през юли 2019 година, ще би трябвало да докара Консервативната партия до победа на парламентарни избори най-малко още два пъти. Следващото гласоподаване на Острова ще се организира през 2024 година Тачър, която ръководеше партията на торите от 1975 година, служи 11 години и 208 дни като министър председател - повече от всеки различен водач на английско държавно управление от края на XIX век.

Според събеседниците на изданието Джонсън има намерение да остане в паметта на бъдещите генерации като министър-председател, направил обилни обществени промени и изравнявайки стандарта на живот сред бедната северна и богата южна част на страната. В неотдавнашна тирада той даде обещание, че на идващите избори гласоподавателите ще желаят да поддържат „ грандиозния план “ на консерваторите, който „ ще отнеме 10 години, с цел да се реализира “. Джонсън сподели, че държавното управление му ще поправя „ пагубните “ стопански неточности на своите прародители през последните 40 години и ще се възползва от излизането на страната от Европейския съюз, с цел да сведе до най-малко общественото разслоение и да насърчи икономическото развиване в северната част на Англия.

Борейки се за електората на обичайно намиращата се в съпротива Лейбъристка партия, която частично застана на страната на консерваторите на последните избори, торите одобриха тази седмица законодателство за повишение на социалноосигурителните налози. Приходите ще отидат за реформиране на Националната здравна работа, както и на системата за обществено подкрепяне и грижи за заболели и възрастни хора. Подкрепата за консервативното държавно управление обаче падна до най-ниското си равнище от 2019 година, съгласно последното изследване на YouGov от тази седмица. Ако изборите бяха в този момент, консерваторите щяха да получат 33% от националния избор, а лейбъристите - 35%. Някои от гласоподавателите на консерваторите бяха привлечени от дясната популистка партия Reform UK. Бившата партия Brexit, учредена от Найджъл Фараж през 2018 година, няма депутати в английския парламент и се опълчва на рестриктивните мерки против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР