Премиерът на Косово Албин Курти посочи четири причини, поради които

...
Премиерът на Косово Албин Курти посочи четири причини, поради които
Коментари Харесай

Премиерът на Косово посочи четири причини, поради които може да се стигне до сблъсъци със Сърбия

Премиерът на Косово Албин Курти уточни четири аргументи, заради които може да се стигне до възможни конфликти сред Сърбия и Косово и една от тях е събитието, че Сърбия не признава независимостта на Косово, оповестява Косова онлайн.

Курти съобщи за швейцарския вестник " Република ", че Косово не се опасява от дейностите на Сърбия, само че е нащрек.

Друга причина за възможен спор е, че Сърбия блокира приемането на Косово в интернационалните организации и финансира паралелните структури в северната част на страната.

" Сърбия към момента не признава независимостта на Косово. Тя се бори срещу интернационалното ни признание и в същото време финансира незаконните структури в Косово, които подриват правовата страна и нашия суверенитет. Второ, в Сърбия не признават военните закононарушения, осъществени през 1990 година ", посочи Курти.

Косовският министър председател подсети, че Сърбия поддържа близки връзки с Русия, което заплашва мира в района.

" Косово е народна власт, Сърбия не е, това е третото нещо, което ме тревожи. Всеки, който граничи с автокрация, е в заплаха. Четвърто, формален Белград поддържа близки връзки с деспотичния съветски президент Владимир Путин. За 10 години Вучич се е срещал съвсем 20 пъти с Путин, последната намира се състоя на 25 ноември 2021 година в Сочи, три месеца преди началото на войната ", подсети Курти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР