Премиерът на Индия г-н Нарендра Моди откри най-големия и първи

...
Премиерът на Индия г-н Нарендра Моди откри най-големия и първи
Коментари Харесай

Премиерът на Индия откри най-големия в света парк за възобновяема енергия

Премиерът на Индия господин Нарендра Моди откри най-големия и първи по рода си парк за възобновима сила в света на 15 декември 2020 година в Хавда, Гуджарат. Паркът за възобновима сила в Къч ще бъде ситуиран върху 72 600 хектара пустееща земя. Паркът ще има потенциал да генерира към 30 000 MW електрическа енергия както от слънчевата, по този начин и от вятърната сила.

Този парк за възобновима сила ще получи инвестиция от към 1,5 трилиона индийски рупии (16,668 милиарда евро). Този план ще бъде от огромна изгода както за фермерите, по този начин и за индустрията. Това също ще помогне на страната да реализира задачата за понижаване сметката за електричество на елементарния човек. Също ще понижи замърсяването и ще бъде от изгода за околната среда.

Електричеството, което ще се генерира от този парк на възобновими енергийни източници, ще помогне за попречване на излъчванията на 5 милиона тона въглероден диоксид всяка година и от позиция на околната среда това ще бъде равностойно на засаждане на към 90 милиона дървета.

Енергийният парк също ще има голям принос за понижаване излъчванията на въглероден диоксид на глава от популацията в Индия. Той също по този начин ще даде нови благоприятни условия за работа на към 100 000 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР