Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Алексъндър

...
Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Алексъндър
Коментари Харесай

Изслушват Петков, Василев и Николов за Джемкорп

Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и енергийният министър Алексъндър Николов ще бъдат изслушани в намерено съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за меморандума с корпорацията " Джемкорп ", съобщи Българска национална телевизия.

Вчера депутатите изслушаха при закрити порти ръководителя на ДАНС, а по-късно разясниха, че съдействието с корпорацията основава евентуална опасност за националната сигурност. Именно чутото от шефа на контраразузнаването е причина да се изслушат и представителите на държавното управление.

Според народните представители има основателни подозрения да се твърди, че част от капитала на " Джемкорп " е с необоснован генезис. Ако компанията получи сензитивна информация за българската енергетика, това би могло за заплаши националната сигурност, считат депутати.

" Създават се предпоставки да се влезе в доста сериозна обстановка за разкриването на подземните благосъстояния на България. За всички е ясно, че зелената договорка завърши. От тук нататък при основаната обстановка в енергетиката, страни като нас, които разполагаме със съществени количества подземни благосъстояния, ще имат преимущества. И за това бяхме доста деликатни с тази информация да разберем кои компании ще имат достъп до тези подземни благосъстояния. ", съобщи Емил Георгиев, ръководител на краткотрайната комисия за меморандума с GЕMCORP, народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Това, което и в общественото пространство има като информация от разнообразни източници, нашето мнение е, че колкото по-бързо прекратим този Меморандум, толкоз по-добре за страната да не нанася спомагателни вреди и да не застрашаваме националната сигурност. ", уточни Петър Чобанов, народен представител от ПГ на Движение за права и свободи.

" Има задоволително причини да се счита, че евентуално може да има проблем в сходна посока и тъкмо заради тази причина още тази седмица беше планувано чуване на министри в границите на комисията. Мисля, че в петък ще бъде извършено и ще бъде извънредно значимо. ", сподели Иво Мирчев, народен представител от ПГ на " Демократична България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР