Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на ЕНП, които пристигнаха

...
Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на ЕНП, които пристигнаха
Коментари Харесай

Какво стана на сблъсъка Петков-ЕНП? Говори началникът на кабинета

Премиерът Кирил Петков беседва с представители на ЕНП, които дойдоха у нас. Те бяха изпратени от председателя на ЕНП Манфред Вебер, след арестите не Борисов, Горанов и Арнаудова. Те са посетили първо основния прокурор Иван Гешев, оповестява Нова телевизия. По-късно вечерта имаха среща и с премиера Кирил Петков.

Кратък брифинг за медиите даде началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

„ Бяха изложени обстоятелства и условия, свързани със систематичните нарушавания и подозрителните заеми, раздавани от Българската банка за развиване. Премиерът описа и за обстановката с язовирите и градежа им от компании без строителни позволения, за обстановката с развиването на Автомагистрала „ Хемус ” и с поддръжка на републиканската пътна мрежа на стойност на 5 милиарда общо усвоени средства, за които няма извършени публични поръчки или съблюдаване на процедурите по т.на ин хаус възлагане ”, съобщи Бирославова.

„ Бяха разисквани и опциите за това по какъв начин европейските и българските институции могат да стартират по-добре и по-ефективно в усвояването на европейски средства и националните бюджети ”, съобщи още Бориславова.

По думите й е стихотворец ангажимент от българското държавно управление да даде неотдавна направен отчет от Министерство на финансите във връзка с систематични дефекти в одитните процедури, свързани с разходването на евросредства.

„ Разговорът продължава. Обменят се разнообразни визии и проблеми, както и рекомендации на европейските ни сътрудници, като над всичко е спазването на правилата на правовата страна ”, сподели Бориславова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР