Премиерът Кирил Петков поиска свикване на Консултативния съвет за национална

...
Премиерът Кирил Петков поиска свикване на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Петков изглежда нещо притеснен

Премиерът Кирил Петков изиска привикване на Консултативния съвет за национална сигурност поради Северна Македония и прикани в срещата да вземат участие всички парламентарни групи. Според обединения в самата коалиция, потребност от сходна среща няма.

От " ИТН " (ИТН) още веднъж видяха задължения на премиера към РСМ, само че не видяха смисъл КСНС да се събира още веднъж.

" Не ви ли изглеждаше обезпокоен нощес господин Петков? Такъв КСНС не знам дали президентът ще го свика и защо да го привиква в случай, че има поддръжка от всички партии позиция, рамкова позиция и декларация в Народно събрание. Аз мисля, че няма потребност ", съобщи зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

" Ние ще бъдем пределно ясни и крайни, в случай че се посегне на българския народен интерес ", акцентира Балабанов.

Вицепремиерът Асен Василев отхвърли да има напън към България.

" Натиск по-скоро не, само че всяка среща стартира с какво се случва с връзките. Има засилен интерес. Това не е позиция на държавното управление и не може да бъде. Трябва да бъде позиция на целия български народ ", акцентира финансовият министър.

Българските претенции към Скопие остават разграничителна линия във властта у нас, само че обединението остава цяла, макар подозрения за разпад. От Има Такъв Народ са безапелационни - няма да изоставен ръководството.

" Това е цялостен парадокс към този момента и това е една подправена вест. Едно такова нещо ще се появи, в случай че има ясно нарушение на съдружното съглашение ", изясни Балабанов.

" От Има Такъв Народ не са заявявали такова желание към нас ", увери Василев.

Партньорите отхвърлиха и и появилите се подозрения за " пазаруване " на депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ от страна на " Продължаваме промяната ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР