Премиерът Кирил Петков направи изявление пред медиите, след като тази

...
Премиерът Кирил Петков направи изявление пред медиите, след като тази
Коментари Харесай

Петков след САЩ: Ще получаваме газ на по-ниски цени, без посредници

Премиерът Кирил Петков направи изказване пред медиите, откакто довечера самолетът му кацна от Съединени американски щати.

За юни към този момент имаме контрактувани два кораба полутечен газ, малко под цената на "Газпром ". За идващия интервал горивото към този момент ще бъде с много по-ниски цени, изясни Кирил Петков, представен от Българска национална телевизия.

Не желая да приказвам с числа, това ще бъде работа на министерството на енергетиката, посочи министър председателят. По думите му, количествата са контрактувани характерно за България.

Всички осъзнават, че би трябвало да се употребяват всички варианти, с цел да може българското население да се усеща несъмнено и умерено, акцентира Петков.

Газът ще идва с кораби - през терминалите на Гърция или Турция. Договорът за доставката ще е непосредствено сред американската компания и "Булгаргаз ", няма да има медиатори, безапелационен беше министър председателят.

Успяхме да уговорим много по-ниска от цените на пазара сега. Очакваме и азерското количество, приказваме и с други страни, тъй че никой да не си мисли че заместваме един снабдител с различен, договаряме най ниските цени, сподели Петков.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР