Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев

...
Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев
Коментари Харесай

Опозицията нападна премиера заради отсъствието му от блицконтрола

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев не вземат участие в парламентарния блицконтрол поради задължения. Част от депутатите поискаха ново съвещание, на което отсъстващите членове на изпълнителната власт да дават отговор на техните въпроси.

От ГЕРБ упрекнаха Петков, че бяга от отговорност и съзнателно заобикаля да дава отговор на въпросите им. " Ние сме се подготвили за други хора, а пък другата седмица по някое време ще пристигна Кирил Петков и Асен Василев, които пък на нас ни трябват, ние демонстрираме жив интерес към тях двамата. Но съгласно мен по-неотложен ангажимент от това да отидеш при началника си не може да има, тъй като ние тук сме им началниците – Народното събрание. Имам възприятието, че някои хора стартират да се крият. Господин Кирил Петков искаше да уплаши с ареста нас, оказа се, че той се е уплашил. Не можем да го забележим от този момент ", сподели Тома Биков от ГЕРБ.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи се пошегува, че министър председателят имал празник през днешния ден (1април). " Може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалният му празник. В Деня на шегата и лъжата и има право да чества. Но щяхме да го отпразнуваме дружно. Даже аз за през днешния ден си купих вратовръзка " байдънка ". Президентът Байдън обича да носи тъкмо такива връзки. Не излъгах, че ми я е подарил ", уточни Цонев.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов настоя час по-скоро да се получи отговор на въпроса - какво се случва със 17-те български моряци от кораба в Мариупол. " Миналата неделя българският министър-председател излъга като сподели, че зависи от съветската страна освобождението на кораба, защото тя би трябвало да обезпечи наследник филантропичен кулоар за изнасяне и за извеждане на всички кораби от зоната на военните дейности. Руската страна такива коридори обезпечава всеки ден. Въпросът е, че украинската страна е тази, която не го прави. И ние щяхме да зададем въпроса – нашата страна поддържа ли някакъв контакт изобщо с съветската и украинската страна:, попита Костадинов.

Председателят на Парламента Николай Минчев увери, че ще има изключително съвещание идната седмица. " На мен също не ми се желае да разделяме по този начин блицконтрола, само че в сегашния случай се постанова. Другата седмица, когато дойдат останалите членове на Министерски съвет, тогава… ", означи Минчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР