Премиерът инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която

...
Премиерът инспектира интерконекторната връзка между България и Гърция, през която
Коментари Харесай

Борисов: От днес в България има пълна диверсификация

Премиерът инспектира интерконекторната връзка сред България и Гърция, през която към този момент ще минава и азерски газ. Пред публицистите той заключи миналата година във финансов проект. " През февруари България имаше голям фискален запас, бюджети в остатък – с тази пандемия сътвори извънредно тежки условия за всички страни в Европейски Съюз, в света. С министър Ананиев направихме вс ичко допустимо, с цел да балансираме – за бизнеса, за имунизациите, да продължим с 10-15 и 30% повижаването на приходите ", сподели Борисов.

" Убеден съм, че когато създадем анализите след пандемията, ще кажа единствено едно - България е с най-малкия недостиг в Европа, някои са с 10-11%, ние сме си създали плановете. Влизаме в тази година с най-ниския дълг - първи с Естония по най-нисък дълг в Европа, с най-нисък недостиг: да пристигна някой да каже, че това било разточителство ", сподели Борисов.

" Ние сме на второ място по най-нисък недостиг в Европейски Съюз, след Естония, само че след направените от тях разноски може да излезем преди всичко ", добави финансовият министър Ананиев.

Премиерът Бойко Борисов инспектира компресорна станция, излиза наяве от видео на премиера във „ Фейбук “. Заедно с него са министърът на енергетиката Теменужка Петкова, финансовият министър Кирил Ананиев, посланикът на Азербайджан н. прочие Наргиз Гурбанова и представители на " Бургаргаз " и " Булгартрангаз ".

Борисов изясни, че от през днешния ден в България има цялостна диверсификация.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР