Националният младежки комитет на ВМРО сезира СГП за случая с

...
Националният младежки комитет на ВМРО сезира СГП за случая с
Коментари Харесай

ВМРО сезира прокуратурата за поругаване на българското знаме по време на „София прайд“

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация сезира СГП за случая с общественото и демонстративно поругаване на българския трибагреник по време на „ София прайд “. От сцената на пошлото събитие певицата Мила Роберт „ съблече “ рокля с цветовете на българското знаме и демонстративно я захвърли на земята, като остана по облекло с цветовете на ЛГБТИ+ придвижването. Изпълнителката гордо уточни шарените одежди, с което сподели цялостното си неуважение и отказване от националния знак.

С сегашния сигнал Ви известявам за осъществено действие, което съставлява очерняне на знамето на Република България и е в нарушаване на член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс, написа ръководителят на НМК на Вътрешна македонска революционна организация Христо Иванов.

Той прибавя и фактология към събитието, а точно, че на 22 юни 2024 година, по време на общественото събитие „ София прайд 2024 “, извършено на площад „ Княз Александър Батенберг “, певицата Мила Роберт, с цялостно име Мила Роберт Гергова, прави дейности, които опетняват знамето на Република България. Конкретно, към 19:28 ч. (3:29:25 от живото лъчение във Facebook страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време онлайн лъчение. Тези дейности не престават към 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото лъчение във Фейсбук).

Председателят на младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация обръща внимание на правната аргументация към сигнала:

Съгласно член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс: „ Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв.. “

Според НМК на Вътрешна македонска революционна организация „ дейностите на Мила Роберт Гергова съставляват очевидно нарушаване на този член, защото тя употребява знамето като облекло, след което го съблича и демонстративно го хвърля на земята пред многочислена аудитория и в подтекста онлайн лъчение, което обективно опетнява смисъла и символиката на националния знак “.

От ВМРо напомнят, че с изключение на провокацията гей парадът да се организира на Черешова задушница, в навечерието на огромния християнски празник Петдеседтница, уредниците се подиграха и с надслова на едно от събитията на Месеца на фамилията, а точно концерта „ Нашият дом е България “, като оповестиха за слоган на „ София прайд “ - „ България е и нашият дом “. Това единствено по себе си изрично опонира с дейностите, демонстрирани от посетителите на събитието, които намерено се подиграват с обичаите и традициите на България, като ги назовават „ ганьовщина “, „ отживялост “ и „ назадничавост “. Всичко това в композиция с демонстрацията от страна на Мила Роберт задоволително красноречиво разказва настройките на участниците в събитието.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР