Премиерът и министри отчетоха пред депутатите резултатите от Българското председателство.

...
Премиерът и министри отчетоха пред депутатите резултатите от Българското председателство.
Коментари Харесай

Премиерът отчете пред депутатите резултатите от Българското председседателство

Премиерът и министри регистрираха пред депутатите резултатите от Българското председателство. Управляващите го дефинираха като сполучливо и акцентираха достиженията. Опозицията предстоящо разкритикува властта.

Репортаж от Народното събрание на Надежда Василева.

Разделение и политически конфликти и през днешния ден господстваха в Народното събрание. Премиерът акцентира, че по време на председателството страната ни е показала умеене да схваща европейските цели и да работи за постигането им.
Бойко Борисов, министър-председател: То беше тестване на европейската ни еднаквост. Показахме, че България може да работи безапелационно като европейска страна. Резултатите, които постигнахме демонстрират нашата отговорност, професионализъм, нашата ангажираност с европейската идея.
Борисов открои като знаково достижение тематиката за европейската вероятност на Западните Балкани и признаването ѝ като общоевропейска отговорност. Отбеляза, че към този момент има резултат от договарянията сред Гърция и Македония, и покана на НАТО към управляващите в Скопие за договаряния. И уточни, че решаването на проблемите може да се случи с разговор и допустими взаимни отстъпки.
Бойко Борисов, министър-председател: Всички тези резултати не са част от пи ар акция, те са политическа действителност, която приема политическо развиване на района и Европа.
Сред триумфите, министър председателят посочи срещата във Варна Европейски съюз -Турция, обединяването на европейските сътрудници за продължение на разговора с Анкара и намаляването на напрежението. Ключов приоритет за страната ни остава защитата на външната граница на Съюза и ограниченията против незаконната миграция. Борисов сложи акцент върху цифровия обединен пазар, работата по директивата за командированите служащи, битката против двойния стандарт на храните, и даже качеството на въздуха.
Бойко Борисов, министър-председател: Получихме приветствие и добра оценка от лидерката на зелените Ска Келер, както за достиженията ни в областта на околната среда, по този начин и за Западните Балкани.
Обръщам се към вас с апел да не изпускаме историческия късмет, който имахме, да се потвърдим и утвърдим построеното доверие към България.

От ляво подлагаха на критика ръководещите, че не са обезпечили консенсус нито в Европа, нито измежду българските институции.
Корнелия Нинова, ПГ на " Коалиция за България ": Европа се раздели на разнообразни групи. Българското председателство не можа да лидира този развой, да потърси обединяване и консенсус, с което го натовариха. В България изолирахте президентската институция, не споделям президента Радев. Председателството не можа да активизира силата на българския народ - то беше превърното в еднопартийно мероприятие за персонален рейтинг на един човек. Правителството излъчваше неустойчивост на ръководещата коалиция. И знам, че ще кажете, че вършим тази оценка, тъй като Българска социалистическа партия ви завижда. Сигурно и тези стотици хиляди, които бяха по улиците за митинги и те ви завиждат.Джема Грозданова, ПГ на ГЕРБ: Въпреки политическия дискомфорт, който вие от ляво се опитахте да създадете за ръководството и първоначално и в края на председателството, държавното управление работи интензивно и безапелационно за обединена и сигурна Европа.Красимир Каракачанов, вицепремиер: Като чух почналия диалог в залата се сетих за оня анекдот за какво в пъкъла на българския котел няма пазачи.
Движение за права и свободи споделят положителните оценки за техническите задължения по председателството, само че акцентираха и минусите.

Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи: Войната сред институциите в страната получи нов подтик, разделянето и опълчването в обществото също.
От една година държавното управление се концентрира върху председателството и загърби вътрешните проблеми. Сега е време за работа, работа и отново работа.

Според патриотите рецензиите са неточни.

Волен Сидеров, ПГ на Оперативна програма: Смятах, че сме излезли от тресавището на българския характерен мазохизъм, само че уви не е по този начин. Председателството беше сполучливо, България се показа отлично. И чужденците схванаха простата истина - " И сме по- красиви и сме по-добри. "
От Воля също дадоха висока оценка.

Веселин Марешки, ръководител на Воля: Малко над доста добър, няма по какъв начин да е отличен, тъй като отлична оценка и идеален може да е единствено всевишният.
Депутатите получиха особено отпечатани книжки с цялостният доклад за свършеното по време на председателството. Беше публикуван и клип за постигнатото.

А до момента в който Борисов беше в Народното събрание се разбра, че за повторно е станал дядо на момченце.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР