Премиерът Бойко Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра

...
Премиерът Бойко Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра
Коментари Харесай

България ще поиска аванс от Брюксел за борба с коронавируса

 Премиерът Бойко Борисов, дружно с вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков са на ревизия на строителните дейности на автомагистрала " Европа " в региона на Сливница.

Борисов, както постоянно, кара самичък и разисква строителните действия с сътрудниците си онлайн от профила му във Facebook.

Нанков посочи, че магистралата се чака да е подготвена през есента, а за по-малко от година от старта на строителните действия е подготвена на 60%. Има планувани 7 места за отдих, а отбивки има за всяко обитаемо място.

" До Нова година ще е подготвена, който желае да върви на бар, на ресторант в Белград, да може. Но да мине всичко до тогава, дай Боже ", разяснява министър председателят.

" Щом видиш към този момент чакъла, можеш да се усмихнеш ", възкликна той.

" Тук беше тиня до ушите ", направи съпоставяне с пейзажа допреди няколко месеца Нанков, акцентирайки част от трасето.

Борисов и Дончев разясниха и тематиката за новата скица за подкрепяне на дребния бизнес на стойност 173 млн. Вицепремиерът даде обещание, че се работи да няма административна тежест, всичко да става по електронен път, с цел да може да се стигне до най-малките и уязвими компании.

" Целта е да стигнем до най-малките и уязвимите. Една унищожена дребна компания значи цяло семейство безработни ", разяснява Дончев

От думите му стана ясно, че ще желаяме от Брюксел да имаме право да похарчим предплатено част от средствата от идващия програмен интервал, който стартира през 2021 година

" Имаме едно градивно предложение - да ни дадат да харчим парите предплатено от идващия програмен интервал, който стартира след 7-8 месеца. Ако си помогнем с 200-300 млн. да влагаме в ограничения за хората и бизнеса, ще ни разреши да излезем по-леко от рецесията. Предлагаме да се смени европейското законодателство, да имаме право по-рано с 6-7 месеца да ги влагаме в анткризисни ограничения ", сподели Дончев.

" Мерките, които сега прилагаме, са на стойност 5-6% от Брутният вътрешен продукт с алтернатива да доближат през втората вълна на рецесията до 10-12% от Брутният вътрешен продукт ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР