Премиерът Бойко Борисов свиква тази сутрин съвет на управляващата коалиция

...
Премиерът Бойко Борисов свиква тази сутрин съвет на управляващата коалиция
Коментари Харесай

Коалиционен съвет обсъжда кризата и оставките

Премиерът Бойко Борисов привиква тази заран съвет на ръководещата коалиция поради митингите и в търсене на проект за консолидиране на институциите у нас.

По време на срещата ГЕРБ и Обединените патриоти ще обсъдят и оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, които нощес изиска министър председателят.

Още през вчерашния ден сутринта Борисов анонсира срещата с ръководещите сътрудници и изясни, че ще търси единодушие за стабилизиращ проект, излаз от обстановката с нестихващите антиправителствени митинги и с настояването за оставката на кабинета.

„ Народът - той дефинира кой, по какъв начин и по кое време да ръководи. Има и принадлежности, които споделят по какъв метод се приключва мандат или се вършат предварителни избори. Само че с фрагментите, които да в президентството … по тази причина доста желая да проговорим тези неща, в това число и с съдружните сътрудници. Ако нямаме проект за непоклатимост, в това число и с опозиционните партии да се контракти какво ще вършим и през останалите месеци… Никой не може да се оправи самичък “, безапелационен бе министър председателят.

В късните часове на деня стана ясно, че като водач на партия ГЕРБ Борисов е изискал и ще получи през днешния ден оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, който е и от квотата на патриотите. Причината - ГЕРБ желае партията да се разграничи от внушенията, че въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР