Премиерът Бойко Борисов провери строителството на автомагистрала "Хемус" от хеликоптер.

...
Премиерът Бойко Борисов провери строителството на автомагистрала "Хемус" от хеликоптер.
Коментари Харесай

Борисов лети с хеликоптер над магистрала Хемус: Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство

Премиерът Бойко Борисов ревизира строителството на автомагистрала "Хемус " от хеликоптер. "2.2 милиарда лв. сме дали за строителството на "Хемус " през четирите години на мандата на държавното управление. Управляваме страната по този начин, че имаме най-ниския недостиг в Европейския съюз и дружно с Естония имаме минимален външен дълг ", уточни Борисов във видео, излъчено в профила му във Facebook.

"Прекрасна ни е страната, само че е сложна за строителство ", сподели още министър председателят. Българите би трябвало да знаят, че родните строители работят на международна класа, посочи той.

Пътят сред Ловеч и Плевен ще бъде пуснат в употреба тази година, заяви министър-председателят. Той добави, че по-късно би трябвало да се "подмине " и Търговище. По този метод цяла Северна България щяла да се възроди.

"На 30 места има археология в 90 километра трасе по автомагистрала "Хемус “. Вижда се какъв брой техника работи и по какъв начин се минава през скалите. Трябва да благодарим на археолозите, които доста съзнателно, тъкмо и професионално работят и оказват помощ на строителството “, сподели Борисов.

"Много е кално сега и е мъчно. Почвата е доста глинеста, задържа водата и машините не могат да влязат, само че въпреки всичко сме януари и дано да има вода. Където са съумели да сложат чакъла, работят. Напълнили са се изкопите, когато замръзне, ще е по-добре. Живот и здраве, след 3-4 месеца ще забележим разликата каква ще бъде “, добави министър председателят.

По думите му са построени и канали за отводняване.

"От мост върху мост се минава. Има стотици колони и греди. Вижда се какви кранове се докарват в планината и какви старания са това. Вижда се по какъв начин от едната страна копаем скалите и незабавно излизаме на мостове от другата страна. Трябват още година-две, с цел да ги довършим градежите “, сподели още министър-председателят.

Премиерът посочи, че строителството се случва в изискванията на пандемия, до момента в който доста страни са в цялостен локдаун. "Хората не могат да излизат от у дома, а ние на идващите генерации, на бизнеса, на туризма, ще оставим големи размери работа, които са свършени от февруари насам ", похвали се той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР