Премиерът Бойко Борисов пристигна заедно с регионалния министър Петя Аврамова

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна заедно с регионалния министър Петя Аврамова
Коментари Харесай

Тунелът Железница се срутил заради дъждовете, съобщи Борисов

Премиерът Бойко Борисов дойде дружно с районния министър Петя Аврамова и шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски при тунела "Железница ", който през днешния ден се срути и затрупа трима служащи. Мъжете са живи, сега се транспортират към ВМА.

Инцидентът е случайност и е породен от дъждовете, изясни министър председателят.

Преди това Борисов посети болничното заведение в Благоевград, където бяха признати в началото потърпевшите служащи. Той беседва с шефа на лечебното заведение, който го увери, че мъжете са без заплаха за живота.

Единият потърпевш е 46-годишният Георги Филипов, той е с контузия на корема, изработен му е скенер, само че няма притеснителни данни за нещо съществено. Вторият ранен е Спас Димов. Той има 3 счупени ребра, травми на белия дроб и пневмоторакс. Състоянието му не е животозастрашаващо и е съответен, сподели още шефа на благоевградската болница. Третият служащ е със счупени крака.

От строителната компания увериха, че всички защитни ограничения са били взети и всичко е било укрепено.

Петя Аврамова уведоми, че ще се спре строителството единствено в тази част, където е станал случая, останалата активност продължава, с цел да не се прекъсва процесът на работа.

"Ако е било елементарно, комунистите да са го създали ", съобщи министър председателят пред служащите и им пожела триумф.

"Сега са уплашени дали ще продължим работата. Зарадвах се на иконите в тунелите, Господ ги е избавил. Представете си тези 2 километра подготвени, има завой, който се работи и от дъждовете е пропуснало вода и скалата е станала ронлива и към 5-6 кубика са паднали. Другите служащи са се притекли на помощ. Затова взехме решение работата в другия тунел да продължи. Всеки път споделям да се пазят. Просто българите не знаят какъв брой величествен градеж е това. Като лястовички са по скатовете 20-30-тонни машини, всеки миг има риск ", акцентира Борисов.

Той заяви, че прокуратурата ще извърши инспекция по отношение на случая.

Направени са замервания. Не са установени нарушавания при осъществяване на дейностите, сподели министър Аврамова.

Борисов посочи, че си прави работата и няма време да разяснява думите на президента Румен Радев, че прокуратурата работи като политически състезател.

"Който няма работа, по през целия ден се чуди къде да отиде, с цел да ме разяснява ", възмути се министър председателят и добави, че Радев няма право да приказва за лобизъм и корупция, откакто "най-чистият му консултант " (Пламен Узунов - бел. ред.) е махленски в търговия с въздействие.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР