Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води

...
Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води
Коментари Харесай

Борисов в Перник: Опозицията трябва да пие най-хубавата вода

Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник, за чието създаване страната оказа помощ преди близо година. Проектът е част от цялостните ремонтни действия, които бяха осъществени, с цел да бъде решен казусът с водата в Перник и да бъдат фрапантно понижени водните загуби. На обиколката участваха и финансовият министър Кирил Ананиев, както и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Борисов посочи, че ще бъде прегледана опцията по линия на Българския ВиК холдинг да се финансира и построяването на спомагателни уреди и връзка със остарялата пречиствателна станция, за което ще са нужни към 2 млн. лв., като това ще докара до още по-добро качество на водата в Перник. „ Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие “, уточни министър председателят и добави, че за решаването на водната рецесия в Перник беше издигнат и специфичен тръбопровод.

„ Това са забележими резултати – водоснабдяване, канализация, чиста вода, Автомагистрала „ Струма “, пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ различен тръбопровод “, изброи министър-председателят изгодите за Перник от подобряването на инфраструктурата.

През тази година ще стартира и огромният воден план в миньорския град, който се осъществя с европейско финансиране за ремонт и създаване на канализация в Перник.

Министър Ананиев напомни, че държавното управление е отпуснало средства и за ремонтни и възстановителни действия на църкви и манастири в региона.

"Трябва да знаем, че и водата е най-качествена. 1/3 би трябвало да са по-ниски сметките на хората. Трябва водата да е най-хубавата, опозицията да пие най-хубавата вода. Един ден по този начин би трябвало да се отнасяте и с нашите кметове. Опозицията да я гледате най-вече. Нали към този момент малко политически приказваме, приготвяме си нататък работата ", сподели Борисов на пернишкия кмет Станислав Владимиров, който е от Българска социалистическа партия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР