Премиерът Бойко Борисов получи наградата за родолюбие "Дядо Йоцо" на

...
Премиерът Бойко Борисов получи наградата за родолюбие "Дядо Йоцо" на
Коментари Харесай

Борисов получи наградата за родолюбие Дядо Йоцо

Премиерът Бойко Борисов получи премията за родолюбие "Дядо Йоцо " на съдружие "Де е българското " за 2019 година. Наградата бе връчена на премиера от създателя на сдружението Огнян Петров.

Призът е за приноса Бойко Борисов за развиването на страната, за всичко прави и е направил през годините. Наградата се връчва годишно от 2005 година на заслужили българи по време на едноименния със сдружението фолклорен фестивал край мездренското село Очин дол - родното място на Вазовия воин, на който е повдигнат монумент. Днес Борисов ревизира на място строително-монтажните работи по построяването на високоскоростния път Е-79 в сектора Мездра-Ботевград.

"Драго ми е, прави ми удоволствие, веселя се на всичко, което се прави ", съобщи Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция, откакто получи премията - статуетка на дядо Йоцо, която е имитация на паметника край Очин дол, и уточни първите осъществени строителни работи по пътя.

Врачанският митрополит Григорий отслужи водосвет за триумф на начинанието. За срещата с премиера на строителния обект бяха кметовете на Видин, Монтана и Враца, както и на общини от област Враца, народни представители от Северозападния регион и регионалният шеф на Враца Малина Николова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР