Премиерът Бойко Борисов поиска до понеделник всяко министерство да обяви

...
Премиерът Бойко Борисов поиска до понеделник всяко министерство да обяви
Коментари Харесай

Министерствата започват да нищят какви документи ни искат и защо

Премиерът Бойко Борисов изиска до понеделник всяко министерство да разгласи какви документи изисква от жителите и бизнеса и от кои може да се откаже. 

Това излиза наяве от стенограмата от съвещанието на Министерския съвет. 

Още през днешния ден желая, като се приберете, всеки министър в неговото министерство да събере администрацията и да направи лист кои услуги неговото министерство или организациите, в случай че има такива към тях, дават на жителите. Защото това, което Дончев споделя, че самите ние, като администрации, не знаем въз основата на какво сме поставили такси или желаеме даден документ, или ето по този начин, по инерция – дай удостоверение за съдимост. За какво ти би трябвало, примерно, би трябвало ли ти? Или администрацията на Министерство на вътрешните работи, да вземем за пример, желае персонална карта и акт за раждане. А персоналната карта се издава въз основата на акта за раждане. Предполагам, всеки човек си има метод да си съхранява значими документи, не ги носи със себе си. И запитвам тогава: за какво като имаш персонална карта да ти желаят и акт за раждане, да се разкарваш да събираш документи? Къде е логиката на тези, които го желаят от теб? Разбирате ли глупостта? Но хората покорно, тъй като няма какво да вършат, вървят от гише на гише. И всеки от вас ще види през днешния ден, като си извършите обзор на това, което имате, какъв брой ненужни неща се желаят.

Утре сме в Брюксел и няма да може да стане, само че още в понеделник ще желая всеки от вас да ми даде тази информация. До понеделник, през Томислав Дончев – да е написано, примерно Министерство на правораздаването – едно, две, три, четири, пет, какво желаете. Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и обществената политика, Министерство на стопанската система, всяко министерство. Първо, Томислав да знае какво всички вие желаете. Другата сряда, преди първата точка, ще изслушам всеки един от вас какви надлежно документи изисква и от кои може да се откажем като ненужни, споделя Борисов.

Той е безапелационен, че ще има противодействие от страна на администрацията, защото на доста места бюрокрацията върви ръка за ръка с корупция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР